2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Folytatódik a „kutyakomédia” a nemzetbiztonsági bizottságban

Hír TV

2018. február 28., szerda 14:50, frissítve: szerda 17:42

Ismét megakadályozta a Fidesz, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága napirendre vegye a miniszterelnök vejét érintő Elios-ügyet. Ezt a testület szocialista elnöke közölte. Molnár Zsolt hozzátette: a hetek óta zajló kutyakomédia miatt a miniszterelnöktől és a belügyminisztertől vár választ.

Ezúttal részt vettek a kormánypárti képviselők is a nemzetbiztonsági bizottság szerdai ülésén, igaz, a munkát ellehetetlenítették.

„Alelnök úr javaslata beszűkíti a lehetőségeinket, mert sem képviselő asszony, sem a magam javaslatait nem engedi tárgyalni, ez elfogadhatatlan” – jelentette be az ülés elején Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke.

A testület ellenzéki javaslatra több ügyről is tárgyalt volna. 

„Az Elios-ügyben, a Gorka Sebestyén-ügyben, a miniszterelnök-helyettes úr megjegyzése az 5-6 ezer bűnöző ügyében, és a német rendőrségnek is volt egy jelzése Temesvár-ügyben. Vállalja-e alelnök úr, hogy ezekben a fontos kérdésekben ellehetetleníti a nemzetbiztonsági bizottság működését? – tette fel a kérdést Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Németh Szilárd ismét Soros György-özéssel ütötte el a felvetést. „Úgy látom, Soros emberei nem bírnak magukkal. A Fidesz–KDNP továbbra sem járult hozzá, hogy Soros embereinek a jelenlétében, ami Soros Györggyel, a migrációval kapcsolatos és a magyar emberek véleményével ellentétes, azt itt lefolytassunk” – reagált a bizottság kormánypárti alelnöke.

A testület szocialista elnöke válaszul felemlegette a Fidesz hétvégi kudarcát. „Hódmezővásárhelyen már döntöttek az emberek, az ön figyelmébe ajánlanám” – jegyezte meg Molnár Zsolt.

„A hódmezővásárhelyi döntés nem befolyásolja a nemzetbiztonsági bizottság ülését. Ne keverjünk össze mindent mindennel, ne legyen a bizottság ülése, elnök úr! A méltóságát próbáljuk megőrizni, ne legyen már ilyen pletykaközpont” – válaszolta Molnár megjegyzésére Németh Szilárd.

Miután a kormánypárti képviselők az ellenzéki napirendi pontoknál nem szavaztak, így határozatképtelenné vált a bizottság, ezért az ülés nyilvános részén nem tudták tárgyalni az Elios csalásgyanús ügyeiről szóló OLAF-jelentést. A testület elnöke így további lépéseket tesz.

„Írásban fordultam Magyarország miniszterelnökéhez és belügyminiszteréhez ezekben az ügyekben, hiszen éltem azzal a gyanúperrel, hogy kutyakomédia, ami hetek óta zajlik; ezt a Fidesz–KDNP folytatja. És szeretném leszögezni, hogy ezek az ügyek nem azért vannak itt, mert kampány van. Ezek az ügyek a teljes magyar közéletet és Magyarország nemzetbiztonságát érintik, hiszen Semjén Zsolt állítása, ami bűnözők befogadásáról szól; az Elios-ügy, ami Európa legnagyobb korrupciós botránya; vagy az egyszerűsített honosítás, vagy a propagandaminiszternek a gazdasági kabinetbe bekerülése, ezek mind olyan kérdések, amelyek időtől, tértől és kampánytól függetlenül rázzák meg a magyar közéletet” – közölte szerdán Molnár Zsolt.

Az áprilisi választás előtt a mai volt a nemzetbiztonsági bizottság utolsó ülése. 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!