2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fogy a pártok ideje

Hír TV

2018. április 29., vasárnap 16:59, frissítve: vasárnap 18:23

Alig egy hetük maradt a pártoknak, hogy leszedjék az utcán maradt választási plakátjaikat. Több párt is a támogatóihoz fordult, hogy segítsenek nekik eltüntetni a hirdetéseket. Amelyik párt ugyanis nem szedi le május 8-ig a plakátjait, azt megbírságolhatják.

Bár a választás három hete volt, még most is tele vannak az utcák a pártok hirdetéseivel. Az LMP képviselője, Ungár Péter azt mondta: azokon a helyeken ahol szerződés alapján helyeztek ki reklámokat, úgy érte meg szerződni, ha szinte az utolsó pillanatig kint maradnak a hirdetések.

- A lényegi leszedés az utolsó héten lesz.

- És az miért jó?

- Nem csak mi hanem a pártok azokkal a cégekkel akikkel megkötötték a szerződést így kötötték meg.

Most viszont már minden pártnak el kell kezdenie leszedni a plakátokat és a kiragasztott hirdetéseket. A Kétfarkú Kutya Párt videót is készített amiben a támogatóikat tanítják arra, hogy kell plakátokat leszedni.

A DK-nál azt mondják vidéken már több helyen leszedték a plakátokat, de ők csak azokért a hirdetésekért tudnak felelősséget vállalni amiket ők tettek ki.

Valaki talál egy ilyen plakátot, leveszi és három héttel később kihelyezi valahol, akkor nem bizonyítható, hogy nem ő helyezte ki, elvégre ő van rajta, ő szerepel rajta, a saját pártjának a logói szerepelnek rajta. De azt gondolom, ha időben bejelentjük, hogy leszedtük ezeket a plakátokat, akkor ezt el kell nézni mindenkinek - mondta a párt helyettes szóvivője, Rónai Sándor.

A Momentumnál már elkezdték leszedni a plakátokat, azt mondják ebben sok új önkéntes segíti a pártot.

Abszolút elkezdtük már egy-két hete. Nyilván nem április 9-én, akkor aludtunk, de igyekeztünk elkezdeni időben. Ami még egy pici taktikai segítség, vagy okos húzás, hogy megvárni a nagyobb esőket mert könnyebb leszedni a plakátokat, de most nincsenek nagy esők, gyönyörű idő van hál' istennek, úgyhogy mi próbáljuk vízzel levakarni a csíkplakátokat - mondta el Orosz Anna, elnökségi tag.

Amelyik pártnak a harmincnapos határidő után is kint lesznek a plakátjai, azt megbírságolhatják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!