2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Fideszes rokon borászatára is jut uniós pénz

Hír TV

2018. május 7., hétfő 19:06, frissítve: hétfő 21:10

Míg az unokaöcs a nagyszülői házból alakíthatott ki vendégházat, a református lelkész fideszes képviselő Hörcsik Richárd fia borászatát fejlesztheti uniós pénzből. A politikus személyi titkára is sikeres pályázó - helyiek információi szerint ő is családi háza vendégházzá alakítására nyert támogatást.

Göncruszkán a református lelkész Hörcsik Richárd unokaöccse alakíthatott ki vendégházat az egykori nagyszülői házból. A hvg.hu írta meg, hogy az uniós pályázatban vállaltak ellenére az ingatlan mégsem kereskedelmi szálláshelyként üzemel. A Hír TV-nek a helyiek is arról nyilatkoztak, hogy leginkább a család használja a házat.

Több ilyen van a választókerületünkben. Gibáton és Sárospatakon is felmerültek esetleges problémák vagy visszaélések ezekkel kapcsolatban. Sárospatakon az Esze Tamás utcában merült fel, hogy Hörcsik Richárd egyik közeli munkatársa életvitel szerűen él egy ilyen vendéglátóhelyben, egy városi turisztikai helyen, ami arra utal, hogy családoknak, barátoknak, és ismerősöknek, vagy esetleg munkatársaknak adnak olyan uniós forrásokat oda, amelyeket a vidék fejlesztésére lehetne fordítani, de közben a saját meggazdagodásukat próbálják ezzel meggyorsítani - mondta Jobbik választókerületi elnöke, Mikola Gergely.

Az Esze Tamás utcai családi házat a helyiek információi szerint két éve mintegy 40 millió forintért, pályázati pénzből újították fel és ma már szálláshelyként kellene működnie. Projekttábla azonban nincs a házon és szállást sem lehet ide foglalni.

Az ingatlanban Hörcsik Richárd személyi titkára él családjával a helyiek szerint, de ide van bejelentve egyéni vállalkozása is.

A Hörcsik család egyébként igen sikeresnek mondható a pályázatírás terén, ugyanis az országgyűlési képviselő fia tavaly ősszel 160 millió forint uniós támogatást nyert egy tokaji borház kialakításához.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!