2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:15

Fidesz: Ha Vona érdekei úgy kívánják, simán hazudnak

2015. május 30., szombat 19:13, frissítve: szombat 19:46

Hiába követelt vizsgálatot az Együtt az emberi erőforrások miniszterétől Vona Gábor óvodai látogatása miatt. A Balog Zoltán vezette tárca a fenntartóhoz és az ombudsmanhoz irányította a baloldali pártot. A Jobbik néppártosodási politikáját a Fidesz is bírálja, Németh Szilárd szerint Vona Gábor nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy nem akarnak kilépni az unióból.

„Vona Gábort idézem: az uniós támogatás egy júdáspénz, és azt, hogy kilépünk az EU-ból, a Jobbik nyilvánvalóan támogatná” – Németh Szilárd szerint Vona Gábor korábbi beszédei bizonyítják, hogy a Jobbik elnöke az Európai Unióból való kilépést támogatja. „Vona Gábor végig félrevezeti, akár a saját pártjának a tagságát, akár a magyar parlamenti képviselőket, akár pedig az egész országot. És ha az érdekei úgy kívánják Vona Gábornak, a személyes érdekei, ugye, ő miniszterelnöki aspiráns, azt is elmondta, illetve a mozgalom érdekei úgy kívánják, akkor simán hazudnak” – fogalmazott Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Nem hisz a Jobbik középre tartásában a baloldal sem. „Ha kizárnák a pártból azokat a képviselőiket, akik rendre cigányoznak a Facebookon, akik emlékművekbe köpnek bele, akik olyan embereket gyaláznak, akik bajba jutottak, akik embereket az alapján ítélnek meg, hogy milyen a bőrük színe, például ha őket kizárnák a Jobbikból, visszavennék a mandátumukat, az szerintem egy elég erőteljes és hiteles gesztus lenne. Akkor még én is elhinném, hogy Vona Gábor igazat mond” – mondta a Hír TV-nek Barabás Richárd PM-es önkormányzati képviselő.

Vona: Aki náciromantikát keres, az ne a Jobbikra szavazzon
Aki náciromantikát keres, az ne a Jobbikra szavazzon – ezt hangoztatta Vona Gábor a radikális párt szombati kongresszusán. Az elnök egyértelművé tette, hogy minden vadhajtást le fog nyesni, és a radikális párt jövőjét a néppártosodásban látja, amivel 2018-ban – szerinte – győzni tudnak. Bővebben »»»

Hasonló véleményen vannak a szocialisták is. „A Jobbik politikai szereplői és tagjai között igen sokan, egyértelműen dokumentált nyilatkozatokban náci vagy fasiszta kijelentéseket tesznek. Ehhez kötődően a Jobbik mint szervezet, mint elnökség, vagy ha tetszik, Vona Gábor mint a Jobbik elnöke megfelelő elhatárolódásokat soha nem tett a magyar társadalom előtt” – véli Baja Ferenc, az MSZP szocialista platformjának elnöke.

Az Együtt vizsgálatot követel az emberi erőforrások miniszterétől Vona Gábor ózdi óvodai látogatása miatt. „Az Együtt felszólítja, levelet fogunk írni Balog Zoltán illetékes miniszternek, hogy vizsgálja ki, hogy mi az oka annak, hogy a Jobbik a saját maga által irányított önkormányzatban pártpolitikát vihet be az önkormányzati óvodába. És felszólítjuk a minisztert, hogy tiltsa meg, alakítson olyan szabályokat, hogy aktív pártpolitikusok, olyan politikusok, akik semmilyen közhivatalt nem töltenek be, azok ne tudjanak cuki mód meséket olvasni olyan gyerekeknek, akik maguk nem pártpolitizálnak és ártatlan kiszolgáltatottjai annak, hogyha egy radikális párt a saját maga kampányának részévé kívánja őket tenni” – fogalmazott Szigetvári Viktor.

Az  Együtt észrevételére az Emberi Erőforrások Minisztériuma szinte azonnal reagált. Sajtóosztályuk közleményben azt írta: amennyiben Vona Gábor óvodalátogatását kifogásolják, forduljanak hivatalos levélben a fenntartóhoz, a felügyeleti szervhez vagy az ombudsmanhoz.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!