2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fényűző luxusvillába költöztek Matolcsyék

Hír TV

2018. március 13., kedd 08:27, frissítve: kedd 20:12

A háromszintes, majdnem 500 négyzetméteres rózsadombi ingatlan vételára, egy korábbi hirdetés alapján 400 millió forint környékén lehetett. Az oldalon közzé tett fotók szerint a jegybankelnök, újdonsült feleségével, korábbi beosztottjával együtt használja.

Nem először kényszerül luxuslakásba a jegybank elnök. 2016 őszén azért kellett magyarázkodnia, mert a bankszövetség vezetőjének lakását használta a Budai várban. Az azóta már megszüntetett Népszabadság ráadásul megszellőztette a viszonyát is fiatal beosztottjával. Vajda Zita azóta már a felesége, közösen költözhetnek a 400 milliós rózsadombi ingatlanba, A költözéshez összefogott az egész család, az ingatlan a fia nevén van, a vásárláshoz a hitelt pedig Matolcsy unokatestvérének bankja adta tavaly nyáron. A Jobbik átláthatóságra szólítja fel a jegybankelnököt.

– Hogyha az ember ilyen ingatlan akvizícióban gondolkodik azt tegye saját maga, vagy tegye azokkal a családtagokkal közösen, akikkel való van ezt használják és megvásárolták az érintett ingatlant, illetve tegye mindezt átlátható módon. Elemi érdeke Matolcsy Györgynek hogy a gyanú árnyéka sem vetülhessen rá – nyilatkozta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Az ellenzéki pártok sorra felkeresték az épületet, az Együtt jelképesen zár alá vette a Matolcsy-család villáját, és azt ígérték, ha lesz kormányváltás, visszavesznek minden olyan vagyont, amit a kormányközeli körök megkérdőjelezhető módon szereztek meg..

Az MSZP-Párbeszéd lemondásra szólította fel Matolcsyt.

– Most a fiával vetet meg egy 500 milliós ingatlant, az unokatestvérének a bankjából, el tudjuk képzelni hogy az bank mennyire lesz leellenőrizve. Mi az amit ma Matolcsy György és a Fideszes nagyurak nem tehetnek meg Magyarországon? Mi úgy gondoljuk, hogy ez erkölcsileg, mind morálisan, mind törvényesen megkérdőjelezhető – mondta el Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A Demokratikus koalíció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a jegybankelnök ellen, az LMP pedig azt állítja, a devizahitelesek kárára gazdagodhatott a Matolcsy család.

– Matolcsy György alapítványaiban folyamatosan luxuskastélyokat vásárolva, és különböző egyéb dolgokat vásárolva, megkopasztották a devizahiteleseket. Azok a devizahitelesek kilakoltatásra kerülnek a választások után, miközben Matolcsy György fia egy konkrét cégbirodalmat épített föl – nyilatkozta Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje.

Matolcsy Ádám a 24.hu internetes portálnak elismerte, hogy apja használja az ingatlan egy részét, de állítja: ezért bérleti díjat kap tőle.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!