2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fenyegetnek és balesetre játszanak az oszlopbontók

2016. január 9., szombat 17:12, frissítve: vasárnap 10:12

Már százmilliós kár érte a Mahirt a hirdetőoszlopai elbontása miatt. A bontással megbízott cég munkatársai és az oszlopokat védő biztonságiak továbbra is versenyt futnak egymással a főváros utcáin. Volt olyan eset, mikor egy őrző-védő megsérült egy balesetben, amit szerintük a másik cég emberei okoztak. Az eset miatt feljelentést tettek.

Üres platóval távozott a főváros egyik teherautója a Váci útról – bár a talapzatot megbontották, az oszlop végül a helyén maradt. „Ezt is megvédtük!” – mondta Rádi Gábor, az őrző-védők koordinátora. A hirdetőoszlopok őrzését a Mahir irodaházából irányítják. „Minden pontosan úgy működik, mint egy igazi háborúban: vannak stratégiák, ki kell kerülnünk az ellenségnek a lépéseit. A kezdeti stratégiájuk az volt, hogy egy telephelyről indultak, egyszerre, egy időben. Mi már vártuk őket, és minden kocsit lekövetve vonultunk a helyszínre. Így akadályoztuk a munkájukat” – nyilatkozta a koordinátor.

Az őrző-védők beszámolója szerint, ha a bontással megbízottak észreveszik, hogy követik az autójukat, akkor hirtelen fékezésekkel igyekeznek ráfutásos balesetet okozni. Emiatt jogi lépéseket tettek. „A mai napon feljelentést tettünk az illetékes nyomozóhatóságnál közúti veszélyeztetés bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt, tekintettel arra, hogy a Mahir Cityposter Kft. ügyéért kiálló aktivistákat a tegnapi nap este megfenyegették. Annak érdekében, hogy amennyiben ők ezt a munkát végzik, illetőleg ezért az ügyért kiállnak, akkor az ő sérelmükre közúti balesetet fognak okozni” – ismertette a Hír TV-nek Böröczky Kornélia ügyvéd.

A 761 budapesti hirdetőoszlopból már száznál is többet bontottak el. A Mahir tájékoztatása szerint eddig 100 millió forintos kár érte a céget. „Összeállítjuk azokat a dokumentumokat, amiket éppen a média segítségével vagyunk képesek dokumentálni olyan formában, hogy a hétfői tárgyaláson ne kerüljünk még egyszer abba a helyzetbe, hogy a bíróság azt mondhassa, hogy itt nincsenek valós károk. Ezeknek számszaki és tényállásbeli bemutatására készülünk” – közölte Magyar György, a Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője.

A Mahir bíróságon támadta meg a Fővárosi Közgyűlés szeptemberi döntését, amellyel október végi határidővel felmondták a szerződést a cég hirdetőoszlopaira. Az első tárgyalást hétfőn tartják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!