2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Felülvizsgálat lesz, bár már a jövő bizniszei is megvannak

Hír TV

2018. június 15., péntek 11:57, frissítve: péntek 12:55

Felülvizsgálja az autópálya építéseket a fejlesztési miniszter, ettől függetlenül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már leszerződött több gyorsforgalmi út tervezésére az európai uniós közbeszerzési értesítője szerint. Ebből az is kiderül, hogy a Mészáros Lőrinc-féle sportszergyártó nem kap megbízást az MLSZ-től, lecserélik a köztársasági elnök autóját és a Várkert Bazáron is dolgozott West Hungária Bau is részt vehet a komáromi erőd felújításában.

A tervek szerint 2022-ig a 3-as főút Miskolc és Kassa közötti szakaszát is tehermentesítené a két város közt épülő M30-as autópálya.

Közben a szakminiszter felülvizsgálná a pályaépítéseket. Arról, hogy lesz-e elhalasztott vagy törölt építkezés, a kancelláriaminiszter egyelőre nem árult el részleteket.

Az illetékes miniszternek, Palkovics miniszter úrnak van egy ilyen feladata, ezért ő juthat bármire. Több olyan szakasz is van amit vizsgálunk, részben abból a szempontból hogy melyek a szakaszok valós és indokolt költségei. A Miskolc-Kassa szakasz például egyértelműen ilyen. Ezt követően fog a kormány döntést hozni - közölte Gulyás Gergely.

A felülvizsgálat úgy tűnik nem akadálya a további költéseknek. A legfrissebb uniós közbeszerzési értesítő szerint: az úthálózat fejlesztéséért is felelős társaság a Debrecent és Békéscsabát, valamint Békéscsabát és Szegedet összekötő gyorsforgalmi utak megtervezésére már leszerződött a nyertes ajánlattevőkkel, összesen több mint 785 millió forintért.

Az értesítőben olvasható az is, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető és a turul sportmárkát birtokló társaság, egyelőre nem kap megbízást az MLSZ-től. A labdarúgó szövetség ugyanis az Adidassal köt kétmilliárdos keretmegállapodást.

Megvannak a nyertesei a Komáromi Csillagerőd felújításának is. A pályázaton három cég nyert el megbízást, több mint ötmilliárd forint értékben. A nyertesek között van a Várkert Bazár felújításában is részt vett West Hungária BAU Kft is.

A Köztársasági Elnöki Hivatal pedig Áder János szolgálati autóját cseréli le, egy 17 millió forintos felső-középkategóriás protokoll járműre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!