2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Feltűnően lassan megy a maradék szavazatok megszámlálása

Hír TV

2018. április 14., szombat 22:09, frissítve: vasárnap 14:51

Még mindig nem tudni, hogy kétharmados parlamenti többséggel kormányoz-e tovább Orbán Viktor.

Feltűnően lassan megy a maradék szavazatok megszámlálása két olyan billegő körzetben, ahol az ellenzéki jelölt fordíthat. Az egyik Miskolc 1-es számú választókerülete. Ott a Jobbik szóvivője, Jakab Péter reménykedhet abban, hogy az átjelentkezők és a külföldön élő magyarok voksai őt juttatják a parlamentbe és nem a fideszes Csöbör Katalint. Budakeszin sincs még végeredmény, a Pest megyei körzetben az LMP volt miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett versengett a mandátumért a fideszes Csenger-Zalán Zsolttal.

A többi billegő körzetben elmaradt a fordulat. Az lett a nyertes, aki április 8-án este vezetett. Jelen állás szerint a Fidesz-KDNP-nek 134 képviselője van. A kormánypártoknak akkor sem kell aggódniuk, ha a miskolci és a budakeszi körzetet bukják. Minden bizonnyal számíthatnak majd a magyarországi német kisebbség parlamenti képviselőjére, aki korábban a Fidesz színeiben politizált. A fontos szavazásoknál ő szállíthatja a kétharmados többséget.

Burány, Molnár, Simicskó, Mellár

Kisfurgonnal érkeztek a maradék szavazatok a kőbányai polgármesteri hivatalba. Az átjelentkezők és a külföldön élők voksait olyan szavazatok közé keverték, amelyeket április 8-án szándékosan nem számoltak meg. Majd jött az összesítés. A főváros X. kerületében és a hozzá csapott Kispesten nem változott az eredmény. A szocialista Burány Sándor parlamenti képviselő maradt, a fideszes György István – 2014 után – idén is alulmaradt. A különbség még nőtt is a két politikus között.

Újbudán is izgalmasan alakult az állás április 8-án. Simicskó Istvánt a baloldal jelöltje, Gy. Németh Erzsébet szorongatta meg. De beérni nem tudta, Budapest XI. kerületét a következő négy évben is a honvédelmi miniszter képviselheti az Országgyűlésben.

A szomszédos XXII. kerületet viszont bukták a kormánypártok. Budafok a baloldalé lett, a maradék szavazatok nem fordították meg az eredményt a Fidesz-alapító Németh Zsolt javára. A körzet az MSZP leköszönt elnökéé, Molnár Gyuláé lett.

A kormányoldal és az ellenzék párharca Pécs 1-es számú választókerületében volt a legkiélezettebb. A függetlenként indult Mellár Tamás közgazdászprofesszor 600-nál kevesebb szavazattal vezetett a fideszes Csizi Péter előtt. Az átjelentkezők és a külföldön élő magyarok Mellár Tamásban bízhattak jobban, a professzor megduplázta előnyét, és végül majdnem 1300 szavazattal nyert.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!