2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az Együtt felszólítja Pintér Sándort

2015. június 9., kedd 15:05, frissítve: kedd 15:35

Ne használják politikai célokra, azaz a kormányzati óriásplakátok őrzésére a rendőrséget, az egyenruhások a közbiztonsággal, illetve az állampolgárok vagyonának védelmével foglalkozzanak – erre szólította fel az Együtt a belügyminisztert a tárca épülete előtt.

Pápa Levente azt mondta: a plakátrongálás miatt előállított aktivistáik rendőrségi jegyzőkönyve azt támasztja alá, hogy szombatról vasárnapra virradóra három csapatnyi rendőr vigyázta a hirdetéseket. Az egyik intézkedő rendőr pedig arról beszélt nekik, hogy éppen egy késeléses esethez riasztották volna őket, de a plakátügy miatt nem tudtak odamenni.

„Nem lehet az, hogy a rendőrséget politikai célokra használják, úgyhogy ezennel felszólítom Pintér Sándor belügyminisztert, hogy először is, hozza nyilvánosságra azt, hogy ki döntött arról, hogy a rendőrök műveleti osztályának kell megfigyelni a plakátokat, ki a felelős ezért, ezt hozza a közvélemény tudomására. Másodsorban, felhívjuk Pintér Sándor figyelmét, hogy azonnal fejezzék be a rendőrség politikai célra való felhasználását” – fogalmazott Pápa Levente, az Együtt alelnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!