2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Felmentést kérnek a vasárnapi zárva tartás alól

2015. május 3., vasárnap 13:00, frissítve: vasárnap 13:12

A harkányi gyógyfürdő vendégei azt szeretnék, ha a nyári szezonban a város üzletei vasárnap is nyitva tartanának. A fürdő vezetője viszont azt állítja, náluk mindent megtalálnak vendégeik.

Harkány Közép-Európa egyik legismertebb fürdőhelye. Vize mozgásszervi és ízületi betegségek kezelésében hatásos. A fürdő vendégei azt szeretnék, ha a nyári szezonban a város üzletei vasárnap is nyitva tartanának. „Szerintem egy optimális megoldás lenne az ilyen turisztikai helyeken, hogy vasárnap is nyitva vannak az üzletek, mert az embereknek kell egy kis friss kenyér, egy kis friss zöldség vagy gyümölcs” – mondta egy fürdővendég.

Harkány vendéglősei szerint ha szezonban az üzletek vasárnap is nyitva lennének, az az ő forgalmukat is növelné. „Azért gondolom, hogy jó lenne, ha nyitva lennének a szezonban az üzletek, mert az ide látogató vendégek sokszor késő este érkeznek, és akkor el tudnák intézni a bevásárlásokat. Látom, hogy a családok először az üzleteket vennék igénybe, és utána csak a vendéglátóegységeket” – mondta egy vendéglőtulajdonos.

A gyógyfürdő vezérigazgatója viszont azt mondja, a strand területén mindent megtalálnak a vendégeik, nem kellenek további nyitott üzletek. „Harkány városa nagyon speciális helyzetben van. Azok közé a települések közé tartozik, ahol nagyon kevés a kereskedelmi hely, amelynek vasárnap is nyitva kellene tartania. Így a szállodákkal, éttermekkel közösen úgy gondoljuk, hogy Harkánynak jót fog tenni az, hogyha a környéken zárva maradnak az üzletek vasárnap” – véli Hegyi Ákos.

Harkányt évente több mint félmillióan keresik fel, többségük a környező országokból érkező fürdővendég.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!