2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Feljelentik Seszták emberét Demecserben

Hír TV

2017. november 17., péntek 16:38, frissítve: szombat 07:51

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt állították fel Váradi László polgármestert a Szabolcs megyei Demecser képviselői – tudta meg a Célpont.

A Célpont birtokába került felvétel szerint a város első embere idén, 10 hónap alatt 16 millió forintnyi tankolást hagyott jóvá, pedig csak 3 milliót szavaztak meg erre a célra.

„A 16 milliós tankolást annak fényében, hogy az önkormányzatnál 3 millió forint volt előirányozva az idei évre üzemanyagkeretre, ehhez képest 16 millió forintot eltankolni szeptemberig, ez észbontó” – vélte Tóth Viktor, a Jobbik megyei alelnöke.

A történteket a falu jegyzője sem hagyhatta szó nélkül. Különösen, hogy az is kiderült: boldog-boldogtalan tankolhatott önkormányzati számlára.

„Legutóbb egy közmunkás tankolta a saját autóját, valaki megkérdezte tőle, hogy miért, azt mondta, hogy mert ez neki jár. Hát, ilyen nincs a világon” – így Mátyás B. Szabolcs.

Kiderült az is, a polgármester idén nem adott le vagyonnyilatkozatot sem. (Ennek hiányában egyébként nem is lehetne a település vezetője – a szerk.)

Demecser polgármesterének felfüggesztését fideszes szövetségesei is megszavazták, miután kiderült, hogy Váradi a testület felhatalmazása és tájékoztatás anélkül hozott meg döntéseket.

A vizsgálóbizottság ügyvédet fogadott.

A Célpont információi szerint a polgármestert hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanújával feljelentik.

Az ügy további részleteit a Célpontban nézhetik meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!