2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Feljelentették a miniszteri biztost

2015. május 7., csütörtök 10:10, frissítve: csütörtök 11:07

Magánokirat-hamisítás gyanújával feljelentették a végrehajtókhoz kirendelt miniszteri biztost.

Az ATV.hu a birtokába került dokumentumokra hivatkozva azt írta: Szekér Judit a gyanú szerint befolyásolni akarta a kamarai közgyűlést, valamint jogtalan előnyhöz akarta juttatni üzlettársait és az általa támogatott jelölteket.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint megkapták a feljelentést, és vizsgálják a tartalmát, de egyelőre nem döntöttek arról, hogy elrendelik-e a nyomozást. Az Igazságügyi Minisztérium sajtófőnöke szerint ugyanakkor a tárca bizalma töretlen Szekér Juditban. A végrehajtói kamara közleményben azt írta: a miniszteri biztossal szemben semmilyen feljelentést nem tettek.

– A Központi Nyomozó Főügyészségre május 4-én feljelentés érkezett dr. Szekér Judit miniszteri biztost érintően hivatali visszaélés bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt. A feljelentést egy magánszemély tette, és azon kézi aláírás nem szerepel. A Központi Nyomozó Főügyészség jelenleg vizsgálja a feljelentésben írtakat. Amennyiben a Központi Nyomozó Főügyészség nem jogosult a feljelentés elbírálására, azt a hatáskörrel rendelkező ügyészséghez kell áttenni. Az érdemi döntés pedig háromféle lehet: a feljelentés elutasítása, a nyomozás elrendelése vagy a feljelentés kiegészítésének elrendelése – közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!