2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Feljelentést tett Tényi, a NAV-elnök is érintett lehet

Hír TV

2018. február 27., kedd 22:17, frissítve: kedd 22:48

Költségvetési csalás miatt tett bejelentést a Borsod Megyei Főügyészségre Tényi István.

A férfi a Magyar Nemzet cikke alapján kereste meg a hatóságot, mely szerint Tállai András a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fideszes vezetője Borsod megyei választókerületében szabálytalan pályázatok útján juthatott uniós pénzekhez.

A Magyar Nemzet korábban kiderítette, hogy Ónod, Mályi, Hejőszalonta és a Mezőkövesdi Zsóry SE európai uniós pályázatai szóról szóra megegyeznek. Ráadásul a mezőkövesdi futballklub – melynek társadalmi elnöke Tállai András – a helyi identitás és a kohézió erősítésére nyert 39,5 millió forintot. A pénzre kizárólag önkormányzatok pályázhattak volna.

Maga az önkormányzat sem tud arról, hogy pályázott volna, ettől függetlenül az eredményhirdetés során az derült ki, hogy Mezőkövesd is uniós forrásokhoz jutott vagy juthatott. Persze az óriási kérdés, hogy ezeket a forrásokat mire használják majd föl, hiszen a pályázati kiírásból semmi, semmi nem derül ki. Tehát egy olyan kiírás volt, amibe minden belefér. Ezt, ugye, baromi nehéz lesz ellenőrizni az ügyészségnek, hogy vajon megfelelő helyen, megfelelő időben költötték-e el – mondta el Tényi.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!