2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Feljelentést tett a Jobbik a plakátleszedés miatt

Hír TV

2018. március 7., szerda 20:25, frissítve: szerda 22:51

A választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tett a kaposvári rendőrségen a Jobbik.

A párt szerint a város önkormányzata hivatali visszaélést, rongálást és lopást követett el akkor, amikor lebontotta és elszállította a tíz mobil óriásplakátjukat Kaposváron.

A felek közt azután alakult ki vita, hogy a kaposvári városvezetés plakátonként húsz négyzetméterre akart közterület-foglalási díjat szedni, míg a Jobbik plakátonként másfél négyzetméterrel számolt. Így kétszázezer forint helyett több mint 13 millió forintot kellett volna fizetniük. A feljelentés mellett a Jobbik választási bizottságnál is panaszt tett.

A tegnapi események után, hogy lebontották Kaposváron plakátjainkat, megtettük a büntető feljelentést. A mai nappal beérkezett a feljelentés a Somogy megyei rendőrkapitánysághoz hivatali visszaélés bűntette, a választás, a népszavazás és a polgári kezdeményezés elleni bűncselekmény miatt. Illetve a holnapi nap folyamán meg is érkezik a választási bizottsághoz a panaszunk. Úgy vélem, hogy az igazság a mi oldalunkon áll. Ezzel egyértelművé válik, hogy mi vagyunk egyetlen ellenzéki párt, aki ki tudja hívni a Fideszt itt, Kaposváron – nyilatkozta a párt országgyűlési képviselőjelöltje, Miháldinecz Gábor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!