2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ezer anya énekelt a Millenárison

2015. május 10., vasárnap 19:36, frissítve: vasárnap 19:42

Bábszínházzal és a táncház mellett ringató foglalkozásokkal várta a Millenáris a családokat. A Kodály-módszerre épülő program a felnőtteknek szól, arra tanítja a szülőket, hogyan mélyítsék el érzelmi kapcsolatukat dalok segítségével a kisgyerekekkel.

Az édesanyákat, édesapákat, a gyerekeket és a családi összetartozást ünnepelték ma a Millenárison megrendezett Ringató – ezer anya énekel című rendezvényen, amely idén is a muzsika jegyében zajlott. Délelőtt mintegy ezer anya közösen énekelt ringatódalokat.

A Ringató-módszer egy országos művészeti zenei nevelési program, Kodály-elvekre épül. „A művészetek felé próbálja a szülőket és a gyerekeket irányítani a közös éneklés. A kodályi elvek alapján történnek a ringatók, csak tiszta forrásból merítünk, és a közösségben való éneklés örömét, azt, hogyha anyukák, akik bátortalanok, kevésbé mernek énekelni, esetleg nem tudják, hogy hogyan nyissanak a babájuk felé, mi adunk ehhez egy kis inspirációt, egy kis útmutatást” – mondta Mottl Júlia foglalkozásvezető.


Pálinkás Bernadett a mindennapokban is sikerrel alkalmazza a Ringató-módszert. „Szereti a zenét. Közelebb áll hozzá, boldog, vidám, amikor ott vagyunk, úgyhogy pozitív mindenféleképpen” – mondta az anyuka.

A rendezvény fővédnöke az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára volt. „Én elsősorban egy háromgyerekes édesanyaként vagyok itt, és csak másodsorban államtitkárként” – fogalmazott Novák Katalin, aki anyukaként sem volt hajlandó nyilatkozni a Hír Televíziónak. Az államtitkár a köztelevíziónak azt mondta, a kormány minden olyan kezdeményezést támogat, amely a magyar hagyományokon alapulva, magyar nyelven segíti a szülők és gyermekek közti kötődés kialakítását.


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!