2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Nagyapám Horthy Miklós

Következik:

Híradó 12:00

Ez meglepte Szanyi Tibort

2016. április 11., hétfő 09:50, frissítve: hétfő 15:16

Meglepte Szanyi Tibort, hogy a szocialisták offshore-botrányba keveredett politikusa, Boldvai László párttagságának felfüggesztése után még mindig részt vesz az MSZP pénzügyeinek kezelésében.

Szanyi Tibor Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: ha ő lesz a szocialisták elnöke, akkor a tagok méltóbban fogják képviselni az MSZP-t.

„Ha én leszek a Magyar Szocialista Párt elnöke, jobban fogok figyelni arra, hogy azok az emberek, akik a politikánkat megjelenítik, személyükben is képviseljék, és méltó módon reprezentálják azokat az értékeket, amelyeket a Magyar Szocialista Párt közvetít. Boldvai és bárki más esetében – a fideszes Horváth Zsolt is fennakadt a rostán – igazából az a baj, amikor egy politikus azt mondja, mindenki fizessen rendesen adót, de ő mégiscsak úgy intézi, hogy saját maga egy kicsit kevesebbet” – fogalmazott az EP-képviselő.

Schiffer: A kormánypolitikának szerves része, hogy offshore-lovagokat használ fel

A panamai iratok megjelenése után kirobbant botrány a parlamentben is téma volt. Schiffer András napirend előtt azt hangsúlyozta: Magyarország az ügy legnagyobb vesztesei között van. Az LMP társelnöke szerint ha az elmúlt huszonöt évben nem vándorol több ezermilliárd forint Magyarországról offshore-számlákra, akkor nem lett volna szüksége a rendszerváltás óta bevezetett megszorításokra.

„Nem csak arról van szó, hogy egy kaviárbaloldali pártpénztárnok Szamoán fialtatja szerényke jövedelmét. Nem csak arról van szó, hogy egy fideszes gombnyomogató a Seychelle-szigeteken parkoltat pénzt. Arról van szó, hogy a mai kormánypolitikának szerves része az, hogy offshore-lovagokat használ fel a kormányzati célok érdekében” – jelentette ki a politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!