2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Normafa-népszavazás: taroltak az igenek

,

2015. május 18., hétfő 09:54, frissítve: hétfő 14:13

Már a héten megkezdik a munkálatokat a Normafánál – mondta Pokorni Zoltán a XII. kerület polgármestere a terület rendezéséről kiírt helyi népszavazás eredménye ismeretében. A referendum érvénytelen volt az alacsony, 27,6 százalékos részvétel miatt, a szavazok több mint 4/5-e viszont egyetértett az önkormányzat által javasolt rendezési tervvel.

Már a jövő héten megkezdik a munkálatokat a Normafánál, mondta Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere a terület rendezéséről kiírt helyi népszavazás eredményének ismeretében. A referendum érvénytelen volt az alacsony, 27,6 százalékos részvétel miatt, a szavazók több mint négyötöde viszont egyetértett az önkormányzat által javasolt rendezési tervvel.

„A Normafa rendezésével kapcsolatos népszavazás, helyi népszavazás során az igen szavazatok nyertek. Azaz az itt élők támogatták azt az önkormányzati szándékot, hogy a Normafát tegyük rendbe. Élni kívánnak azzal a lehetőséggel, amit a 2013-ban elfogadott Normafa-törvény adott számunkra. És élni kívánnak azzal a lehetőséggel, hogy a kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy az általunk összeállított programot finanszírozza” – nyilatkozta Pokorni Zoltán.

A csaknem 7 milliárd forintos fejlesztés lényege, hogy a meglévő útvonalakat külön-külön használhassák a sétálók, a turisták, a futók és a kerékpárosok. Megújítanák a kiszolgáló létesítményeket, áthelyeznék és felújítanák a parkolókat, és szó van a fogaskerekű meghosszabbításáról is.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!