2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Értékes balatonföldvári területre teheti rá a kezét Mészáros

Hír TV

2018. január 10., szerda 15:19, frissítve: szerda 16:02

A Három Hattyú Hotelt kínálja eladásra a Magyar Közút, és a településen már tudni vélik, hogy a felcsúti polgármester lesz az új tulajdonos, aki luxuslakóparkot tervez a szálloda helyére.

Egy siófoki kemping már tavaly Mészáros Lőrinc tulajdonába került, az MSZP akkor attól tartott, hogy a kempinget megszüntetik és lakóparkot építenek a helyére.

„Ahol az elmúlt évben vagy előtte évben megtörtént a kempingprivatizáció, újra, leginkább felszámolási eljárásból nagyon olcsó kivásárlás, hogy pontosan fogalmazzak, ott azt tapasztaljuk, hogy ezek közül a kempingek közül már több be is zárt. És az a terv, és látjuk az előkészületeket, hogy kiparcellázva, nyilván megfelelő technikai módon, kis parcellákkal lakóparkok épüljenek a helyükre” – fogalmazott akkor Gőgös Zoltán.

Hasonló sorsa juthat hamarosan egy balatonföldvári hotel is, amit a Magyar Közút Zrt. kínál eladásra. A Három Hattyú adásvétele körül nagy a titkolózás, de a híresztelések szerint már egy hete Mészáros Lőrinc az új tulajdonos. Az egész évben nyitva tartó háromcsillagos szálloda az elmúlt években nem volt nyereséges, a közvetlen vízparti telek viszont nagyon értékes.

„Rendkívül visszás az, ahogy a miniszterelnök jó barátja egyre több Balaton-parti ingatlanra teszi rá a kezét, lassan a miniszterelnök, illetve a miniszterelnök barátjának kerti tava lesz a Balaton, ahogy azt már olyan sokszor elmondtuk, mi ez ellen a folyamat ellen minden alkalommal felszólaltunk, és minden alkalommal, hogyha visszaélésgyanús esetre bukkantunk, feljelentést is tettünk, ezek a feljelentések sajnos egytől egyig elutasításra kerültek, de ez Magyarországon ma, én azt gondolom, nem csoda” – nyilatkozta Kepli Lajos országgyűlési képviselő.

Az 1,2 milliárdot érő ingatlant sajtóhírek szerint fél áron szerezhette Mészáros Lőrinc. A helyiek szerint luxuskalóparkot fognak építeni az olcsón megvásárolt telekre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!