2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Érdemes tájékozódni az augusztus 20-i korlátozásokról

2015. augusztus 17., hétfő 17:10, frissítve: hétfő 17:53

Forgalomkorlátozásokra és lezárásokra készülhetnek az autósok augusztus 20-án Budapesten. A tömegközlekedésben is változások lesznek, de a lezárások egy triatlonverseny miatt több budai és pesti főútvonalat, illetve Duna-hidat is érintenek.

A hagyomány szerint idén is Magyarország nemzeti lobogójának katonai tiszteletadás melletti felvonásával kezdődik az államalapítás ünnepe a budapesti Kossuth téren. Az augusztus 20-án megszokott hivatalos programok mellett számos családi program is várja az érdeklődőket az esti tűzijátékig. „9 órakor veszi kezdetét az ünnepi tűzijáték, amely a megszokottól eltérően kicsit délebbre kerül kilövésre, és visszatérünk egy régi-új helyszínre a Gellért-hegyre. A nézők legjobban a Duna-korzóról, a Belgrád rakpartól, az Erzsébet hídról, Budán pedig a Várkert Bazárból, illetve a vár Szavolyai teraszán tekinthetik meg legjobban a tűzijátékot” – mondta Ivády Nóra, a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal főigazgatója.

Az egész napos programok miatt komoly forgalmi korlátozásokra kell számítani a fővárosban. „Megkérünk mindenkit, hogy előre tájékozódjon a BKK honlapján, Facebook-oldalán, valamint  BKK Info honlapon és a BKK alkalmazáson keresztül, hogy milyen forgalmi változások lesznek” – mondta Szűcs Panni, a BKK kommunikációs igazgatója.

Bár az előrejelzések még bizonytalanok, a meteorológusok szerint kicsi a valószínűsége annak, hogy elmossa az eső a tűzijátékot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat által küldött szélerősségi adatokat az operatív törzs értékeli majd, amely – amennyiben szükséges – rövid idő alatt leállíthatja a látványosságot. „10 perces adatokat lát az aktuális szélviszonyokkal kapcsolatosan és a tendenciák függvényében dönthet az operatív törzs vezetője úgy, hogy halasztja a tűzijátékot, vagy megszakítja, vagy egyéb, de ez már az ő dolga” – mondta Gaál Áron meteorológus.


Az előrejelzések szerint mérsékelten meleg 23 fok körüli, csapadékmentes idő várja majd az érdeklődőket augusztus 20-án Budapesten.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!