2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Első fokon 17 évet kapott az anyagyilkos

Hír TV

2018. június 6., szerda 21:52, frissítve: szerda 22:51

Első fokon 17 év fegyházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a férfit, aki tavaly áprilisban megölte az édesanyját. A vádlott annyira be volt rúgva, hogy semmire sem emlékezett. Az ügyész elfogadta az ítéletet, a vádlott és védője viszont enyhítésért fellebbezett

A vádlott és édesanyja között folyamatosak voltak a viták, a férfi szerint az asszony soha nem tartotta a fiának. 2017 tavaszán először az anyja élettárssal veszett össze, majd egy konyhakéssel többször nyakon szúrta a nőt. A földön fekvő sértettet rugdosta, megtaposta, fojtogatta, a helyszínen életét vesztette. A nyomozás során azt mondta annyira be volt rúgva, hogy semmire nem emlékszik. Az ügyész perbeszédében különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel és kapcsolati erőszak bűntettével vádolta.

„A vádlott tisztában volt azzal, hogy a sértett épp a haláltusáját vívja, és ennek ellenére megalázó, brutális módon taposta a fejét az arcát, a saját édesanyjának. Álláspontom szerint ez megalapozza a különös kegyetlenséget” – fogalmazott Vámos Tamás ügyész.

A vádlott az utolsó szó jogán azt mondta, megbánta, amit tett. A bíróság valamennyi vádpontban bűnösnek találta.

„A vádlottat halmazati büntetésül 17 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítéli. A szabadságvesztést fegyházban kell végrehajtani. A bíróság megállapítja, hogy a vádlott legkorábban a szabadságvesztés kétharmad részének letöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra” – ismertette Duduka Attila bíró.

Az ügyész elfogadta az ítéletet, a vádlott és védője viszont enyhítésért fellebbezett, ezért az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!