2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Élőben közvetítette az ütközést a ceglédberceli tragédiát okozó sofőr

Hír TV

2018. május 23., szerda 11:07, frissítve: szerda 15:08

Élőben közvetítette az interneten a frontális karambolt a ceglédberceli halálos balesetet okozó kisbusz sofőrje. A désfalvi férfi szlovéniai idénymunkáról szállított haza embereket Maros megyébe. A mikrobuszban ülők mindannyian életüket vesztették – a kilenc halálos áldozat után 35 gyerek maradt árván, félárván.

60 kilométer per órás sebességkorlátozás és előzést tiltó záróvonal volt azon az útszakaszon, ahol kedden délután a Maros megyei kisbusz homokszállító kamionnal karambolozott. A sofőr a Facebookon, élőben közvetítette útját amikor előzésbe kezdett. A kommentárokkal volt elfoglalva akkor is, amikor szembejött a kamion, amelyet már nem tudott elkerülni.

„A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával büntetőeljárást indított a baleset körülményeinek vizsgálata céljából, az elsődleges szakértői vizsgálatok jelenleg is folyamatban vannak. Nyilvánvalóan a baleset vizsgálata során ez is szerepet fog kapni, hogy esetleg lehetett-e a baleset előidéző okai között az, hogy esetleg használta a telefonját vezetés közben a sofőr” – mondta András Tamás, a rendőr-főkapitányság szóvivője.

A sofőr egy désfalvi, kétgyermekes apa. A 38 éves férfinak vállalkozása volt, a többi közt fuvarozással foglalkozott. Külföldi vendégmunkákra szállított munkásokat. A baleset idején is szlovéniai idénymunkán dolgozó embereket fuvarozott haza. Az áldozatok a Maros megyei Egrestőre, illetve Mikefalvára tartottak. A község polgármestere szerda reggel látogatta meg az áldozatok családjait, de beszélt a biztosítóval is a baleset után.

„Beszéltem a biztosítóval is, az is felajánlotta, hogy kártérítést fog fizetni, tehát minden költséget fog fizetni. Egyik sem szociális segélyen élt. Minden évben mentek ki külföldre úgy Németországba, Olaszországba, hova viszik őket, epret szedni, uborkát szedni, tehát ilyen szezonmunkára” – mesélte Székely László, Mikefalva polgármestere.

A kilenc áldozat után összesen 35 gyerek maradt árván, vagy félárván. A buszon utazók között volt egy házaspár is, akiket hét gyerekük várt haza. Az asszony a nyolcadik gyermekkel volt várandós. A holttestek hazaszállításának költségeit a román külügyminisztérium fedezi.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!