2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Elnöki biztonság mellett üléseznek Farkas Flóriánék

Hír TV

2017. október 28., szombat 12:57, frissítve: szombat 22:16

A nyilvánosság teljes kizárásával tartja kongresszusát Szolnokon a városi sportcsarnokban a Lungo Drom.

Bérelt buszok szállították a küldötteket a Lungo Drom 27. kongresszusára, amelyet a szolnoki sportcsarnokban rendeztek. Nem cáfolt sajtóhírek szerint a résztvevőknek több ezer forint ütötte a markát afféle napidíjként.

A szervezők nyilatkozatstopot rendeltek el. A Lungo Drom elnökének Szolnok hazai pálya volt. Farkas Flórián máig tartó közéleti karrierje a városból indult a '80-es években. A készültség felülmúlta a kiemelt rendezvényekét. A rejtett kamerás felvételen látszik, hogy a meghívottak többszörös szűrőn és biztonsági ellenőrzésen estek át, mire bejutottak a csarnokba. A sajtót a közmédia kivételével a kapukon kívül tartották.  

A bent elhangzottakat egy résztvevő mégis rögzítethette. A felvételt a Romnet című portál tette közzé a Facebook-on.

„Kiabál a liberális....szocialista, mi tudjuk mire szövetkeztünk a cigányság..... a cigányság sorsa össze van kötve a nemzet sorsával és ez így is marad” – fogalmazott Farkas Flórián.

Bár Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, Orbán Viktor nem mutatkozott együtt vele. A kormányt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere képviselte a kongresszuson. A szervezők a tárcavezető munkatársával egyeztettek, mielőtt zárt körűvé nyilvánították a rendezvényt.

- Ez egy zártkörű rendezvény, és csak az mehet be, aki meg van hívva.
- Ki mehet be, ki van meghívva?
- Nem tudom.
- Ki tud rá válaszolni?
- Nem tudom.

Balog Zoltán együttműködési megállapodást írt alá a kormány nevében Farkas Flóriánnal. A megállapodásban foglaltakról a miniszter és az egyik közvetlen munkatársa sem nyilatkozott.

Szolnok fideszes polgármesterét a rendezési költségekről faggatták volna az újságírók.

- A sportcsarnokot bérbe adták a Lungo Dromnak?
- Nem tudom.
- Nem tudja véletlenül mennyiért?
- Nem tudom.
- Ki fogja fizetni?
- Ön tudja? Gondolja meg, hogy mondja....befejeztük, viszlát.

Farkas Flóriánnal a Fidesz hasonló körülmények között kötött választási megállapodást májusban.

Baranyában egy másik roma szervezet ült össze

A Generációk Országos Cigány Érdekvédelmi Egyesület tagjai a Lungo Drommal egy időben tartották ülésüket. Ők a 2019-es kisebbségi önkormányzati választáson minden településen állítanának saját jelöltet. Az egyesületet Hegedüs Istvánnak a fia vezeti. Hegedüs István a Lungo Dromban kezdett politizálni, ő váltotta Farkas Flóriánt az Országos Roma Önkormányzat élén. Később Farkas Flórián hívei megpuccsolták.

„Én azt gondolom, hogy számos ember kiábrándult a Lungo Dromból. Azzal, hogy most megmozgatták kicsit az embereket, mint a háborúban, mint amikor Montecuccoli óta tudjuk, hogy mi kell egy háborúhoz. Pénz, pénz, pénz. Azzal, hogy ezt most megmozgatták, egy torz képet fognak kialakítani, hiszen a Lungo Drom mögött nincsen ennyi ember. Meggyőződésem, hogy azok, akik ma ott vannak, azok leginkább azért mentek, mert olyan sztárvendégeket tudtak meghívni, akik mellett jól érzik majd magukat” – fogalmazott Hegedűs Norbert, az egyesület elnöke.

 

 

 

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!