2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Híradó 12:00

Ellenzék: a főváros megkapta a kegyelemdöfést

2015. március 23., hétfő 11:20, frissítve: hétfő 13:01

Bírálja a fővárosi felújítások ütemezését az ellenzék, szerintük a városvezetés felelős a következő két hónapban valószínűsíthető közlekedési fennakadásokért.

A szocialista Horváth Csaba a testület ülése előtt úgy fogalmazott, a Budapesti Közlekedési Központ megadta a kegyelemdöfést a fővárosnak azzal, hogy még a nyári szünet előtt egyszerre kezdték el a budai fonódó villamosvonalak kialakítása mellett a nagykörúti villamosvonal rekonstrukcióját is. A jobbikos Tokody Marcell és a DK-s Gy. Németh Erzsébet a munkálatok csúszását bírálta, szerintük a főváros ezzel uniós forrásokat is veszélyeztet.

A Fővárosi Közgyűlés egyébként ma mintegy félszáz előterjesztésről dönt, közte a pesti belvárosi Duna-part Kossuth tér és Fővám tér közötti szakaszának megújítására vonatkozó építészeti tervpályázat kiírásáról.

– Európai uniós források kerülnek veszélybe, hiszen ahogy arról már cikkeket is olvashattunk az elmúlt időszakban, potenciálisan Damoklész kardjaként ott lebeg felettünk, hogy határidőre nem készülnek el meghatározott uniós beruházások, akkor nem lehet az uniós forrást igénybe venni. Akár a Széll Kálmán tér felújítására gondolunk, vagy az elmúlt ülésen megszavazott kelenföldi P+R parkolók bővítésére, ahol ezerötszáz P+R parkolónak kellene épülni – mondta Tokody Marcell, a közgyűlés jobbikos képviselője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!