2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

„Elkerülhető lenne a postai káosz”

Hír TV

2017. november 13., hétfő 11:47

Átcsoportosítással el lehetne kerülni a karácsony előtti káoszt a postán az Együtt szerint.

A Magyar Posta múlt héten vezetett be karácsonyi csomaglimitet a vele szerződésben nem álló vállalatok számára, ennek értelmében üzleti vagy netcsomagként naponta legfeljebb öt csomagot adhatnak fel. A társaság azt állította korábban, hogy felkészültek az ünnepek előtti dömpingre, annak ellenére, hogy ötszáz ember hiányzik a rendszerből.

Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja szerint az állami cég feladta a versenyt, és nem látja el a feladatát a csomagstoppal.

„Azok a webshop-tulajdonosok, akik most azt kapják a postától, hogy egyébként lehet, hogy rengeteg megrendelőjük lesz karácsonykor, de a postára nem számíthatnak, mert ott nem fogják tudni feladni a leveleket, most elkezdenek más szolgáltatókat keresni, akik viszont vállalják ugyanezt. És ugye a posta annyiból jobb helyzetben van, mint a többi csomagszolgáltató, amelyeket ugyanúgy terhel ugye a karácsonyi időszak, hogy a postánál ezer ember foglalkozik a csomagszállítással a harmincegyezer dolgozóból. Tehát egyébként ha azt nézzük, átcsoportosításokkal sokkal nagyobb lehetőség lenne a postán belül” – emelte ki Reggeli járat című műsorunkban az ellenzéki politikus.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!