2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csodálattal és hálával 03:00

Nem emlékszik, de elismeri bűnösségét a combinós gyilkos

,

2015. május 21., csütörtök 14:45, frissítve: csütörtök 15:43

Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a férfinak a büntetőpere, aki tavaly villamos elé lökött egy idős nőt a Margit hídnál. A férfi a tárgyaláson elismerte bűnösségét, de azt mondta, nem szándékosan lökte a nőt a Combino alá. Bevallása szerint olyan részeg volt, hogy nem emlékszik, hogyan történt az eset. A bíró ismertette a vádlott korábbi vallomását, amelyben arról beszélt, hogy ha iszik, rendőrnek képzeli magát. Ezért lökhette tavaly júniusban villamos alá az idős nőt, aki a helyszínen meghalt.

A Margit hídi villamosmegállóban lökte a villamos alá áldozatát A. Áron Gergely tavaly augusztusban. A 42 éves férfit egy nappal korábban engedték ki a pszichiátriáról, ahova azért került, mert festékesvödörrel a fején mászkált az utcán. A zárójelentésébe azt írták, nem közveszélyes. A vádlott szabadulása után szinte 24 órán keresztül ivott.

Annyira részeg volt, hogy a részletekre sem emlékezett. Dél körül érkezett a villamosmegállóhoz, a peronon a sértett mellett állt, majd amikor az idős nő a felszálláshoz készült, deréktájon belerúgott. Az asszony a jármű elé esett, a vezető hiába fékezett, túl közel volt.

Nyilván nem akartam megölni a sértettet, Fésűs Ilonát. Ahogy a tanúk elmondása alapján össze tudom rakni a történetet, bőségesen el tudom képzelni. Elképzelni tudom csak, hogy miért zavarhatott: hogy miért áll mindenki elé a sorban, ezért meglöktem. Hangsúlyozom, hogy a vallomások alapján raktam össze egy lehetséges valamit, amit elképzelhetőnek tartok. Magára az eseményre nem emlékszem, az első kép, hogy már a villamos alatt vagyok” – mondta A. Áron Gergely.

A nő a helyszínen meghalt, támadóját pedig a megállóban várakozók visszatartották a rendőrök kiérkezéséig. A rongálás és garázdaság miatt többször elítélt férfi fiatalabb korában a jogi egyetemre járt. Korábbi vallomásában arról beszélt, ha iszik, rendőrnek képzeli magát, és előtör belőle az igazságérzet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!