2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

5 helyett 50 milliárdért kivitelezhet

,

2017. január 8., vasárnap 18:16, frissítve: hétfő 08:18

Tízszeres túlárazás miatt magyarázkodik a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Az M4-es gyorsforgalmi út ceglédi elkerülő szakaszát a Duna Aszfalt és a Colas Hungária Zrt. építheti.

Csaknem tízszeres túlárazással hirdetett eredményt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az M4-es ceglédi elkerülő egyik szakaszának közbeszerzésén. A hirdetmény szerint a Duna Aszfalt az eredetileg tervezett 4,8 milliárdos összeg helyett valamivel több mint 52 milliárdért végezheti el a kivitelezést. A szervezet szóvivője szerint elírás történt és a beruházás és a nyertes ajánlat között nincs tízszeres különbség.

„Az elírás az első szakaszra vonatkozóan történik, ott egy 30 km-es szakaszra vonatkozó építkezés kerül 52 milliárd forintba, és ott a nyertes kivitelező konzorcium a Duna Aszfalt és az Euro Aszfalt Kft.” – magyarázta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

Az LMP szakpolitikusa szerint a tévedés ellenére is túlárazott a beruházás. „Túl sok véletlen történik ilyen ügyekben. Természetesen ha ez egy elírás, akkor ezt javítani kell, és jelezni kell, hogy ez így történt. Ugyanakkor olyan horribilis összegekkel építettek az Orbán-kormányok és a megelőző kormányok infrastrukturális beruházásokat, ami miatt erős a gyanú, hogy ez nem véletlen, hanem egy kifizetési módszer” – fejtette ki Ungár Péter, az LMP külpolitikai szakszóvivője.

A beruházás várhatóan csúszni fog, mivel korábban azt ígérték a döntéshozók, hogy az építkezés már 2016-ban elindul, az M4-es gyorsforgalmi út M0–Cegléd és Cegléd–Szolnok közötti szakaszán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!