2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Elios-ügy: Itt az OLAF-nak írt válasz

Hír TV

2018. március 2., péntek 14:27, frissítve: péntek 18:50

Nem reagáltak az Európai Csalás Elleni Hivatal konkrét észrevételeire a hódmezővásárhelyi önkormányzatnál – derül ki a birtokunkba jutott dokumentumokból.

Nyilvános a hódmezővásárhelyi Elios-szerződés, írtuk meg korábban. A város vasárnap megválasztott polgármestere, Márki-Zay Péter ígéretet tett arra, hogy visszamenőleg közzéteszik a közbeszerzéseket. A szerződések alapján a város meglehetősen nagyvonalú volt a miniszterelnök vejének cégével. Az iratokban ugyanis nem szerepelt, hogy a több mint 720 millió forintért pontosan hány lámpát kell majd lecserélnie, ahogy az sem, milyen teljesítményű fényforrásokat kell felszerelnie az Eliosnak. Ezeket az iratokat az unió csalás elleni hivatala is vizsgálta, megállapításait levélben küldte el a városnak 2017 október 6-án.

_____________________________________________________________________

A Hír TV most megszerezte az akkori városvezető, az azóta elhunyt Almási István vezette önkormányzat 2017. október 31-én írt válaszlevelét, amelyt Ernesto Bianchinak, az Európai Csalás Elleni Hivatal igazgatójának címzett, és amelyben négy pontban foglalták össze a hivatali vizsgálattal kapcsolatos megjegyzéseiket-kifogásaikat: nem pontosan szerepeltek a szerződések dátumai az OLAF levelében, és a leírt projektösszeg sem volt helyes szerintük.

_______________________________________________________________

A birtokunkba jutott dokumentumok alapján azonban az unió csalás elleni hivatalának konkrét észrevételeire nem reagáltak az Elios-ügyben.

2018. január 4-én egyébként már meg is jött a válaszlevél az OLAF-tól, hogy a vizsgálatot ajánlással zárta le.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!