2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Életfogytiglant kapott az érdi gyilkos

,

2016. november 24., csütörtök 17:01, frissítve: csütörtök 23:05

Tényleges életfogytiglant kapott az érdi kettős gyilkos első fokon a Budapest Környéki Törvényszéken. A büntetett előéletű férfi fejszével ölt, majd az áldozatokra gyújtotta a házat. A bíró szerint nincs esély arra, hogy a vádlott valaha hasznos tagja legyen a társadalomnak.

2014 májusában gyilkolt a középkorú férfi. S. József egy fejszével esett neki élettársának és a nő új párjának, majd rájuk gyújtotta az érdi házat, hogy eltüntesse a nyomokat.

S. József prostitúcióra kényszerítette élettársát, a nő azért költözött a nála jóval idősebb érdi férfihoz, hogy szabaduljon kiszolgáltatott helyzetéből. „Jelen esetben a két élet kioltásával járó, kétszeresen minősülő emberölést elkövető vádlottal szemben, az elkövetés igazolt, brutális körülményeire, a vádlott személyében rejlő konkrét társadalmi veszélyesség mértékére és a súlyosító körülmények túlsúlyára tekintettel, álláspontom szerint csak a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés lehet a vele szemben egyedül szóba jöhető büntetés” – mondta Piegel Zsolt, a Pest Megyei Főügyészség ügyésze.

Az ügyésszel egyetértett a meggyilkolt férfi húga. „Ilyen ember nem való a társadalomba. Tehát ő nem az az ember, aki emberek közé való, ha ilyen brutálisan meg tudta gyilkolni a bátyámat” – mondta sírva a nő.

A vádlott az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét. „Ezt a bűncselekményt nem én követtem el, ártatlan vagyok.”

S. József korábban beismerte tettét, ám utólag azt állította, hogy a vallomást a rendőrök csikarták ki belőle. A házban és a fejszén talált DNS-nyomok, valamint más bizonyítékok is ellene szóltak. Az első fokú bíróság szerint nem kétséges, hogy minősített gyilkosság történt. „Szétveri, hangsúlyozom, szétveri, köznapi szavakkal mondom, Jóni Elemér fejét. Szétveri Jóni Elemér fejét. Utána pedig az előle menekülő Jónás Julianna felé ront, őt hátulról megüti a kezében lévő, élet kioltására alkalmas fegyverrel. És utána, miután – nekem tényleg a meggyőződésem, hogy ez történik – letolja magáról a Jónás Julianna a nadrágot –, nem törődve semmivel, szétveri a mellkasát. Kérem szépen, mi ez, hogyha nem különös kegyetlenség” – mondta Palásti Sándor, a Budapest Környéki Törvényszék tanácsvezető bírója.

A bíró osztotta az ügyészi érvelést. „Ez összefüggésben van azzal, hogy a 90-es években már bűnsegédként elkövetett emberölés miatt elítélték, összefüggésben azzal – és a tanácsunk mindhárom tagja ebben egyetértett – szükségessé teszi azt, hogy azt állapítjuk meg a vádlott esetében, hogy a vádlott nem alkalmas arra, hogy beilleszkedjen a társadalomba” – tette hozzá Palásti Sándor.

Az ügyész tudomásul vette az elsőfokú ítéletet, a vádlott és védője fellebbezést nyújtott be a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!