2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Életfogytiglan egy sokáig titkolt gyilkosságért

Hír TV

2018. június 4., hétfő 19:56

Életfogytiglan egy sokáig titkolt gyilkosságért. A vádlott elütött egy fiatal lányt, majd félelmében megölte az áldozatot. Az ítélet nem jogerős.

13 évig titkolta a most középkorú férfi, hogy gyilkosságot követett el. 2003 szeptemberében sodort el előzés közben egy bicikliző fiatalt Győr határában. Azt hitte, hogy a lány meghalt, pedig csak néhány percre veszítette el az eszméletét. Az áldozatot a csomagtartóba rakta, hogy elrejthesse valahol. Menet közben a lány magához tért, a sofőr pedig pánikba esett. A vádlott korábbi vallomásából az ügyész idézett az ítélethirdetés előtt a Győri Törvényszéken.

„Úgy gondoltam, hogy az előzés közben rám nézett a sértett, megijedtem, hogy fel fog ismerni, és feljelentést fog tenni tehát a megölés, ez a dolog motiválta, menekült a felelősségre vonástól, nem akarta, hogy a büntetőeljárás ellene meginduljon, és ezért a sértett élete sem volt elég drága” – jelentette ki Félhelyes Erzsébet ügyész.

A vádlott több mint 15 percen át fojtogatta saját kezével a lányt. Végül a helyszínen talált bálakötöző zsineggel végzett az áldozattal. A férfit tavaly januárban fogta el a rendőrség - akkor lopott, a DNS-mita pedig lebuktatta. A gyilkosságot nem tagadta, de az aljas indokot és a különös kegyetlenséget vitatta.

 „Pánikba esett, zaklatott állapotba került, illetve azt, hogy félelem vezérelte. A joggyakorlat szerint a félelem nem minősül aljas indoknak” – fogalmazott ügyvédje, Deák Andrea.

Az igazságügyi orvosszakértők megállapították, hogy a lány az ütközéstől 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az utolsó szó jogán a vádlott megbánta tettét. „Ezt a 22 éves döntésemet, amit 22 évesen hoztam, nem tudom miért így hoztam meg, megfordítani nem tudom, az emberölést elismerem, várom a büntetést” – mondta.

A bíróság mintegy 3 órás tanácskozás után hozta meg ítéletét. „2017. január 11. – 2017. január 13. napjáig őrizetben, azóta előzetesben bűnös, aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében. Ezért a bíróság életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítéli” – ismertette a tanácsvezető bíró, Németh Miklós.

A büntetést fegyházban kell letölteni. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!