2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Elengedték a népszavazást a szocialisták

Hír TV

2018. február 21., szerda 12:54, frissítve: szerda 14:06

Lemondanak a szocialisták a hármas metró akadálymentesítéséről szóló népszavazásról – jelentette be a párt fővárosi képviselője.

Horváth Csaba azt mondta: az aláírásgyűjtést is felfüggesztik, mivel a főváros vállalta mind a húsz állomás liftes akadálymentesítését.

„Mivel a városvezetés végre vállalta a 3-as metró teljes akadálymentesítését, a mai napon ezért az aláírásgyűjtést felfüggesztjük. Egyúttal felkérem a főpolgármestert, hogy a népszavazás költségét csoportosítsa át az akadálymentesítésre” – jelentette be Horváth.

Tarlós cáfol, nincs megállapodás

Tarlós István ezzel szemben azt mondta: nincs semmiféle megállapodás, és áprilisig nem is lesz – ahogy eggyel több lift sincs tervben. A főpolgármester arra buzdította az ellenzéket, hogy gyűjtsék tovább az aláírásokat.

Semmilyen megállapodás nincs még a mozgáskorlátozottakkal, bár egy irányba haladunk, de persze ehhez a kezdeményezőknek az ég világon semmi közük nincsen. Megállapodás azonban nincs, és április előtt nem is igen várható, hiszen mind a gyártókkal, mind az állomásokkal meg kell beszélnünk a ferde kabinok dolgát – reagált a városvezető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!