2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Elegük lett a tiszaföldváriaknak a sok drogosból

2017. augusztus 12., szombat 16:13

Jobbik-közeli csoport szervezett megmozdulást Tiszaföldváron, mert a helyiek szerint drogosok szálltak meg egy lakatlan házat. A lakosok lopások miatt panaszkodnak, szerintük a rendőrségtől nem kaptak segítséget.

Megelégelték a tiszaföldváriak, hogy a településen lévő elhagyott ingatlanok környékén elszaporodtak a bűncselekmények. Gyümölcsöt, vasat, mozdítható tárgyakat lopnak. A Jobbik helyi alapszervezete egy hét alatt két lakossági fórumot is szervezett a probléma feltérképezésére.

„Elegük lett az embereknek abból, hogy vegzálják őket. A biztonság megromlott, az idősek félnek. Beugrálnak hozzájuk, a terményt lopják, elviszik a cipőtől a bicikliig mindent, hogy meg tudják venni azokat a szereket, amikkel ők bódulttá válnak és itt vegzálják a lakosságot” – mondja Soós Antal, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés tagja.

A többség a környéken élő roma családokat vádolja a közbiztonság romlása miatt, akik szerintük nemcsak használják, de terjesztik is a dizájner drogokat.

„Reggel mentem a temetőbe locsolni, tizenkettőt számoltam meg, az egyik így, mint a részeg ember. Hát nekem azt ne mondja senki, hogy korán reggel részeg, az olyan drogos hogy…” – panaszolta egy helybéli.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai általuk egészségügyi sétáknak nevezett eseményeken feltérképezik a gyanús helyzeteket. A lakosok információi, tapasztalatai alapján feljelentést tesznek, mert szerintük a helyiek nem mernek a rendőrséghez fordulni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!