2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

„El kell kezdeni a munkát, amit az ellenzék az elmúlt években nem csinált meg”

Hír TV

2018. április 16., hétfő 20:18, frissítve: hétfő 22:29

Nem szabad, hogy az új választás legyen a legfontosabb követelése a tüntetés-sorozatnak – mondta a Hír TV Egyenesen című műsorában az egyik szervező. Gyetvai Viktor szerint az volt a hívószó, hogy sokan vannak, akik változást szeretnének, ezt a változást pedig nem a Fidesztől kell várni.

Gyetvai hozzátette nem reális cél az új választások kiírása, mert nincs bizonyíték választási a szervezett csalásra. Szerinte új választási rendszert kell alkotni a mostani aránytalan rendszer helyett.

Gyetvai Viktor a múlt szombati kormányellenes tüntetésre is kitért. A demonstráció-sorozat ezen a szombaton is folytatódik. Szerinte a szervezőknek óriási felelőssége van abban, hogy békésen, erőszakmentesen, de határozottan hallassák a hangjukat.

„Az a dolgunk, hogy az a sokszínű tömeget, amely részt vesz ezeken a tüntetéseken, ösztönözzük, hogy legyenek aktívak, vegyenek részt civilszervezetekben, saját kis közösségükben, próbálják megfogalmazni, hogy mit szeretnének, és hogy valamilyen közös minimumot összehozzunk” – mondta, hozzátéve: el kell kezdeni azt a munkát, amit az elmúlt években az ellenzék nem csinált meg.

Gyetvai Viktor szerint nem szabad hetente tüntetést tartanak, mert az egy idő után erodálódik. Szerinte ritkábban és fontos alkalmakkor kell demonstrációt hirdetni.

Tekintse meg a teljes interjút:

A tüntetés másik szervezője Gulyás Balázs úgy véli: nem szabad csendben tűrni, amit történt a választás alatt, és az azt megelőző kampány alatt.

„Az a probléma, hogy a Fidesz rendszere korrupt, mondhatjuk, hogy lop, csal, hazudik. És ilyen szempontból volt kiábrándító az április 8-i választás, én azt mondom, hogy ez az igazság órája volt, hogy sokkal jobban hatott a kormánypropaganda az emberekre, mint ahogy azt mi gondoltuk a mi kis buborékunkban. Mi azt gondoltuk, hogy Németh Szilárd egy idióta és ezt mindenki így gondolja, az emberek többsége azonban úgy gondolta, hogy ő az, aki keményen kiáll a kerítés mellett” – fogalmazott.

Gulyás Balázs emlékeztetett: hogy a szombati 100 ezer tüntető elmondta véleményét: egy ellenzéki jelöltet szeretnének a Fidesz ellen. „Ez nem egy könnyű út, de érdemes legalább elkezdeni” – mondta.

 Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!