2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Ekkora illegális szemétlerakóval még nem találkoztak

2015. március 31., kedd 18:36, frissítve: kedd 19:37

Illegális szemétlerakót találtak a Rendért Zalai Közbiztonsági Egyesület munkatársai a Zala megyei Bazita környékén. A polgárőrök évente többször fedeznek fel hasonló környezetszennyezést, de ekkora kiterjedésűvel még nem találkoztak.

Háztartási hulladék, kidobott hűtőszekrények, elektromos eszközök és kozmetikai termékek maradványai. Ez az elképesztő látvány fogadja a túrázókat a Zalaegerszeg és Bazita közötti Kisbükk dűlő környékén. A szeméthalmaz mintegy negyven méteren keresztül csúfítja el a környezetet. A Rendért Zalai Közbiztonsági Egyesület tagjai három héttel ezelőtt fedezték fel a több köbméternyi illegálisan elhelyezett hulladékot, ami évek óta halmozódhatott fel.

„Az egészben az a szörnyű, hogy itt van kommunális szolgáltatás, tehát van szemétgyűjtés. És mégis az emberek körülbelül negyven méter hosszan szennyezik saját környezetüket, saját lakóházuk, illetve hétvégi házuk környezetét” – mondja Sándor Dénes, az egyesület elnöke.

A zalaegerszegi önkormányzat környezetvédelmi szakreferense nemrég értesült az illegális lerakó létezéséről. A felszámolás csak akkor kezdődhet meg, ha tisztázódik a terület tulajdonosának kiléte.

„A területet beazonosítjuk, és amennyiben megállapítjuk, hogy önkormányzati területről van szó, akkor az önkormányzat a hulladék felszámolásáról, elszállításáról gondoskodni fog. Hogyha pedig az lesz a végeredménye, hogy magánterületen található a hulladék, akkor a terület tulajdonosát megkeressük és kötelezni fogjuk a hulladék elszállítására” – nyilatkozta Simonné Tomori Bernadett környezetvédelmi szakreferens.

A szeméttel borított terület tulajdonosának felkutatását már megkezdték a hatóságok.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!