2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Együtt: A veszélyes hulladék ünnepnapokon is veszélyes

2015. május 3., vasárnap 08:15, frissítve: vasárnap 11:51

Elfogadhatatlannak tartja az Együtt, hogy hétvégére felfüggesztették a veszélyes hulladék elszállítását a Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyéről.

A mintegy 2800 tonna hulladék elszállítását csütörtökön kezdték meg, szombaton azonban leállították a munkát. Baranyi Krisztina, az ellenzéki párt ferencvárosi önkormányzati képviselője szerint felháborító, hogy a Pest megyei kormánymegbízott ünnepnapokon nem tekinti veszélyesnek az illegálisan lerakott szemetet.

A csődtörvény módosítását kezdeményezi a parlamentben az LMP – jelentette be Csárdi Antal. Az ökopárt fővárosi képviselője szerint a jogszabálytervezet felhatalmazná az államot, hogy kényszerintézkedésként elszállíttassa a felszámolás alatt lévő vállalat telephelyéről a veszélyes hulladékot. A kárelhárítás költségét a felszámolási eljárás során hajtaná be az állam. A törvénymódosítással az Illatos útihoz hasonló szennyezéseket előznék meg. A Budapesti Vegyiművek egykori telephelyén mintegy 2800 tonna veszélyes anyagot helyeztek el illegálisan.

„A Lehet Más a Politika törvényjavaslatot kíván beadni abból a célból, hogy ne fordulhasson még egyszer elő az, hogy évtizedekig olyan helyzet áll elő, amely veszélyezteti a környezetünkben élő emberek egészségét, testi épségét, illetve olyan súlyos természetkárosítást von maga után, amelynek helyreállítása milliárdokban mérhető” – fogalmazott Csárdi Antal.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!