2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Egységes konduktori bértáblát akar a Párbeszéd

2017. március 20., hétfő 10:35, frissítve: hétfő 10:42

Az egyik jogszerűtlen állapotból a másikba esik a Pető Intézet kancellárja, ha a konduktorokat a pedagógus helyett a közalkalmazotti bértábla alá helyezi.

Erről Szabó Tímea beszélt a Hír TV reggeli műsorban. A Párbeszéd társelnöke szerint a megoldás egy egységes konduktori bértábla létrehozása lenne, az erről szóló határozattervezetet már be is nyújtotta Balog Zoltán miniszternek. A Pető Intézetben 10 konduktor mondott fel, mert – állításuk szerint – az intézmény vezetése olyan szerződést íratott volna velük alá, amely szerint többet kellett volna dolgozniuk kevesebb pénzért. Az intézmény vezetősége a hibás bértáblabesorolásra hivatkozik, és a különbözet kifizetését ígérik.

„Csak azok a konduktorok tartoznak a pedagógus-bértábla alá, akik gyerekek vagy óvodásokkal, gyerekekkel, iskolásokkal foglalkoznak, és akik felnőttekkel, azok nem tartoznak ez alá a bértábla alá, lehet így csűrni-csavarni egyébként a jogszabályt, csak az a helyzet, hogy mondjuk, tegyük fel, hogy ha ez még igaz is lenne, hogy akkor ők nem tartoznak, az a helyzet, hogy most kiveszik őket a pedagógus-bértábla alól és átteszik őket egy közalkalmazotti bértáblába, ezért csökkenne a fizetésük, ők ugyanúgy oktatni fognak tovább, tehát ezek a konduktorok ugyanúgy végeznek oktatói tevékenységet” – mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!