2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Egymilliárdot sikkasztott ügyfeleitől a csaló ügyvéd

2015. április 23., csütörtök 22:10

Több tucat ügyfelét károsította meg 2011 és 2013 között egy gödöllői ügyvéd. Egymilliárd forintnyi letétbe helyezett pénz tűnhetett el nála. S. Zoltán már egy éve házi őrizetben van, az ügyészség most emelt vádat ellene.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség nyújtott be vádiratot ügyvédi visszaélés bűntette, zugírászat vétsége és különösen nagy kárt okozó csalás bűntette, valamint sikkasztás bűntette miatt azzal a férfifal szemben, aki korábban Gödöllőn működtette az ügyvédi irodáját.

S. Zoltán 2011 és 2013 között a nála letétbe elhelyezett pénzösszegeket sajátjaként kezelte, így azt később visszafizetni sem tudta. Az ügynek hivatalosan negyvennyolc sértettje van, a kár eléri az egymilliárd forintot.

Glózer Ágota a károsultak egyike. Válópere miatt kellett 2012-ben bírósági felszólításra több millió forintot ügyvédi letétbe helyeznie. S. Zoltán azonban ezt is eltette. „Kifogásokkal először még próbált félrevezetni minket, de rájöttünk arra, hogy a pénz nincs meg, ő is nyilatkozta ezt, hogy hát elszállt az összeg. Menet közben megtettük a feljelentést az ügyészségen, többször is jelentkeztem az ügyésznél, érdeklődvén az ügy folyamán, hogy mi történt, hol tart az ügy. A volt férjem sajnos az ingatlanon és munkahelyen elindította a végrehajtást” – mondta Glózer Ágota.

A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke szerint ha szándékos károkozás történt, arra nem terjed ki az ügyvédi felelősségbiztosítás. „A felelősségbiztosítás erre nem terjed ki, az ügyvéd természetesen túl az iroda vagyonán személyi vagyonával is felel a bűncselekménnyel okozott kárért” – mondta Bánáti János.

A károsultak azonban nem sokban bízhatnak, az ügyészség közlése szerint ugyanis ebben az ügyben semmilyen vagyonelemet nem sikerült zár alá venni. Kerestük S. Zoltánt is, aki – bár 2014 tavasza óta házi őrizetben van – nem nyitott ajtót stábunknak.

Úgy tudjuk, az ügyvéddel jelenleg is együtt él volt felesége, aki a Fővárosi Törvényszék büntetőbírájaként dolgozik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!