2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Egymilliárdért vásárolt játékosokat a Puskás Akadémia tavaly

Hír TV

2018. június 21., csütörtök 09:10, frissítve: csütörtök 09:37

Annak ellenére, hogy az utóbbi években több milliárdnyi adóforintból fejlesztette utánpótlás-nevelési központját a Puskás Akadémia, Orbán Viktor kedvenc focicsapata tavaly 952 millió forintot költött játékosok vásárlására. A futballklubokat üzemeltető cégek beszámolóit a G7 szemlézte, ebből derült ki, hogy a felcsúti csapat költötte messze a legtöbbet játékosokra az élvonalbeli klubok közül.

Egyébként az összes NB I.-es klub nagyjából 2,7 milliárdért vett futballistákat tavaly – tehát az összeg nagyjából harmadát költötte el a miniszterelnök alapította akadémia. A Ferencváros és a Videoton is százmilliós összegeket költött játékosokra, ám ezeknél a csapatoknál – a Felcsúttal ellentétben – jelentős bevételek is keletkeztek a focisták értékesítéséből is.

Összesítve a magyar első osztályban labdát kergetők értéke nagyjából 90 millió euróra tehető. Tehát, ahogyan a Hír TV Online korábban ki is számolta, Mészáros Lőrinc leköszönő felcsúti polgármester akár ötször is meg tudná venni a teljes NB I.-es játékosállományt csak abból a 160 milliárd forintból, amennyivel egyetlen év alatt gyarapodott a vagyona.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!