2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Egymást vádolja a fideszes és a jobbikos politikus

Hír TV

2018. január 7., vasárnap 19:06, frissítve: vasárnap 19:43

Egymást vádolja bűncselekménnyel a jobbikos polgármester és a fideszes képviselő Végegyházán. Vajda Norbert szerint a korrupciógyanús ügyekben a békés megyei falu fideszes önkormányzati képviselői is érintettek. Csütörtökön a helyiek utcára vonultak, és a képviselők lemondását követelték. A demonstráción a tömeg és az egyik fideszes képviselő összeszólalkoztak, ebből is rendőrségi ügy lett.

Csütörtökön tüntettek Végegyházán. A demonstrálók szerint Cséfán János fideszes képviselő felesége és fia lökdöste őket, a képviselő szerint viszont a tüntetők rugdosták a házának kerítését. A lakosok a képviselő-testület egyes tagjainak gyanús ügyei miatt vonultak fel, valamint többen felháborodtak amiatt is, hogy a testület 38-ról 26 főre csökkentette a közmunkaprogramban résztvevők számát. Vajda Norbert polgármester szerint tavaly áprilisi megválasztása óta a képviselők folyamatosan el akarják lehetetleníteni a munkáját. Vajda úgy véli, ez a bosszú, amiért fel akarja tárni a korrupciós ügyeket.

„Itt a jelenlegi képviselő-testület művelte eddig a földjeinket, és itt is úgy gondolom, hogy elég komoly visszaélések történtek, ezekben az ügyekben feljelentéseket tettem. Emellett a településünkön úgyszintén önkormányzati képviselők látják el az idősek gondozását – mint magáncég természetesen – és ehhez is a képviselő-testület hozzájárul, évi ötmillió forint támogatást ad két jelenlegi képviselőnknek és családjának” – mondta a jobbikos településvezető.

Kerestük Cséfán János fideszes képviselőt, de nem kívánt kameránk elé állni és az ügyről sem nyilatkozott.

– Mindenkinek mindent elmondtam.
– Értem. Nekünk még nem.
– Médiának, mit tudom én, a hírforrásnak, tehát ennyi volt a történet, újabbat már hozzátenni nem tudok és nem is kívánok. Ennyi volt, viszonthallásra, kérem.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitánysághoz két bejelentés is érkezett a dulakodás után, a rendőrök vizsgálják, hogy történt-e bűncselekmény vagy szabálysértés.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!