2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Egyetértenek a határra tervezett kerítéssel

2015. július 3., péntek 06:48, frissítve: péntek 09:22

Kiáll a szerb határra tervezett kerítés mellet a Vajdasági Magyarok Szövetségének elnöke. Pásztor István szerint a határzár nem teljes megoldás, de csökkentheti a migrációs nyomást.

Bár teljes megoldást nem jelent, enyhítheti a délvidéki migrációs nyomást a szerb–magyar határra tervezett kerítés a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint. Pásztor István a Magyar Nemzetnek azt mondta: nem számol azzal, hogy az ideiglenes határzár felállítása után menekülttáborok jönnek majd létre a Vajdaságban. Szerinte egy mesterséges akadály eltereli a menekültek egy részét. Hozzátette: véleményével egyedül van a szerbiai politikai életben, ezért komoly bírálatok is érték.

Mint arról korábban beszámoltunk, heteken belül megépülhet a kerítés a szerb–magyar határon, a kivitelező az állam lesz, magáncégeket nem vonnak be a munkába – ezt a kancelláriaminiszter jelentette be. Az ENSZ emberi jogi szervezete közben közleményben bírálta a magyar kormány menekültügyi terveit. Szegeden civil szervezetek segítik a menekülteket. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!