2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Egy ütemben újíthatják fel a Lánchídat, a Budai Váralagutat és a Clark Ádám teret

Hír TV

2018. június 15., péntek 16:29, frissítve: péntek 18:01

Várhatóan megkapja a hiányzó összeget a Kormánytól Budapest, ahhoz, hogy egy ütemben, 3 év alatt újíthassák fel a Lánchídat, a Budai Váralagutat és a Clark Ádám teret. Tarlós István a Római parti védmű kapcsán arról beszélt, hogy a munkálatok akár már idén elkezdődhetnek.

Közösen gondolkodik Budapest jövőjéről a következő években a főváros vezetése és a Mol Csoport - erről írt alá stratégiai megállapodást Tarlós István főpolgármester és Hernádi Zsolt a Mol Csoport elnöke. A részleteket a következő hónapokban fogják kidolgozni.

„Gondolkodunk a tömegközlekedés területén az elektromos buszok területén, hogy mekkora együttműködésre leszünk képesek. Elindult a gondolkodás egy nagy volumenű elektromos töltőállomás rendszer kialakítás érdekében, mindenképpen meg szeretném említeni az energetika terén tervezett együttműködésünket, Budapest energiahatékonyságát növelni kell” – mondta Tarlós István főpolgármester.

A MOL elnök-vezérigazgatója a fejlesztések mellett számol azzal, hogy az olaj ára a következő időszakban emelkedni fog. „Mi a 2018/19-es évre ezt a 80-90 dolláros olajárat prognosztizáltuk. Annyi beruházás esett ki az olcsó olaj miatt, hogy a kereslet kínálat miatt egész egyszerűen fől kell, hogy menjen a nyersolaj ára” – így Hernádi Zsolt elnök- vezérigazgató.

Az eseményen Tarlós István bejelentette, hogy rövidebb határidővel egyszerre fogják tudni felújítani, a Lánchidat, a Budai Váralagutat és a Clark Ádám terem, mivel a hiányzó forrásokról sikerrel tárgyalt a kormánnyal.

„Nem láttam szükségesnek, hogy aztán olyan átfutási időkkel ugráljanak fel a hordókra, amik minden értelmet nélkülöznek, tehát egy ilyen másodlagos cél is volt nem tagadom de így a kettő megoldhatósága egybe esik és azt hiszem mindenkinek ez a legjobb” – hangsúlyozta a városvezető.

A főpolgármester azután, hogy a fővárosi közgyűlés elfogadta, hogy római parti védmű nyomvonalát, már a beruházás időpontjáról is beszélt.

„Mivel kiemelt beruházás a folyamatot nem hátráltatja, de lehet majd pereskedni. Akkor fog dönteni a testület, hogy a kivitelezés is megtörténjen-e Most is azt mondom, hogy elképzelhető, hogy Újpesten épül valami előbb vagy Angyalföldön akár de a másik négy elem az már megvalósul Csillaghegyen és Római fürdőn és a kivitelezése az Aranyhegyinek még az is lehet, hogy idén megkezdődik, de 19 őszig be is fejeződik” – így Tarlós. 

Szerdán a városnéző buszok üzemeltetésének koncessziós eljárását eredménytelenné nyilvánította a közgyűlés, Tarlós István szerint ebben az ügyben jó megoldás lehet, hogy a BKV alvállalkozókon keresztül átvegye ezt a szolgáltatást a fővárosban.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!