2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Egy kormányközeli lapon múlik az Opera repertoárja?

Hír TV

2018. június 21., csütörtök 13:53, frissítve: csütörtök 14:13

A Magyar Állami Operaház lemondta a Billy Eliot 15 előadását, erről az Operaház igazgatója szerda este tájékoztatta a musical stábját, tudta meg a 444.hu. Történt ez azután, hogy a kormányközeli Magyar Idők nevű lapban jelent meg egy a homofób hangvételű publicisztika a darabról.

A Billy Eliotot először kedden játszották, Ókovács Szilveszter ezután tájékoztatta a hónapok óta próbáló stábot az előadások gyérítéséről, számolt be a 444.hu egy birtokába jutott levél alapján.

A Magyar időkben megjelent június 1-jei publicisztikára, amelyben a szerző szerint tudat alatt befolyásolják a nézőtéren ülő gyermekeket, válaszul az igazgató június 4-én próbálta kimentegetni magát a melegpropaganda vádjai alól, és jelezte, kiírták a darabból az egyetlen meleg karaktert.

Ez azonban kevésnek tűnt, így végül 15 előadását törölte az Opera. Ókovács Szilveszter szerdai levelében ezt azzal indokolta a stábnak, hogy „a sajtóban negatív hangvételű kampány jelent meg a Billy Elliot produkciónk kapcsán, ami miatt az értékesítés jelentős mértékben visszaesett”.

A musical a nyolcvanas években játszódik Angliában, a főszereplője egy 11 éves fiú, aki bányász édesapja tiltása ellenére balettozni tanul.

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!