2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Egy hónapig még biztosan használhatják Hosszú Katinkáék a Duna Arénát

Hír TV

2018. június 1., péntek 14:07, frissítve: péntek 22:27

A Duna Arénai péntek délelőtti posztjából kiderül, június 30-ig meghosszabbították a pályahasználati megállapodást az Iron Acquatics-szel. A szóhasználat nem véletlen. Míg a klubok és szövetségek bérleti szerződést kötöttek a Budapest2017 Kft.-vel, addig az Iron Acquatics nem fizetett a használatért. Ehhez a céghez tartozik a Hosszú Katinka, illetve férje, Shane Tusup által vezetett úszóiskola is.

24.hu több mint egy éve próbálja közérdekű adatigényléssel kideríteni, hogy míg mások pénzért használják a közpénzből épített méregdrága uszodát, addig az Iron Acquatics tényleg térítés nélkül teszi-e ezt. Pető Péter azt mondja: a bíróság döntés ellenére sem tekinthették még meg a szerződéseket.

„14 hónapon keresztül hallgatták el a részleteket. Pályázatot nem írtak ki, nyilván más úszóiskolák is gondolhatták, hogy szeretnék ezt a vízfelületet használni… Arról nem szólva, hogy egy masszívan veszteségesen üzemelő intézményről beszélünk, tehát a magyar emberek pénzéből felépítették úgy, hogy a világ egyik legdrágább uszodája lett, majd ezek után a magyar emberek fizetik a veszteségeit az uszodának” – jegyezte meg a Hír TV-nek nyilatkozó Pető Péter, a 24.hu felelős szerkesztője.

Hosszú Katinka jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, a hírek szerint a jövő héten tér haza, hogy szülői értekezletet tartson úszóiskolájában. Kerestük az Iron Acquatics-ot is, hogy valóban ingyen használták-e a civilek előtt továbbra is zárva tartó Duna Arénát, de egyelőre nem válaszoltak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!