2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Égerék követelik: a kormány foglalkozzon a bérkorrekcióval

Hír TV

2017. december 12., kedd 22:38, frissítve: szerda 08:54

Tizenharmadik havi fizetést követelnek az egészségügyi érdekképviseletek 2017-re a kormánytól. Szeretnék, ha a bérrendezést a kormány napirendre venné a szerdai ülésén, amely várhatóan az utolsó lesz az idén. További követelésük, hogy a jövő novemberi, 8 százalékos béremelést hozzák előre januárra. Így az új esztendő első hónapjától kezdődően azok is többet keresnének, akiket a szakképzett dolgozók minimálbérének emelése nem érint, mert annál magasabb a fizetésük.

A szakképzettek minimálbére bruttó 161 ezer forintról 180 ezerre nő, ami 12 százalékos emelést jelent. A követelések ismertetése előtt az érdekképviseletek vezetői az egészségügyet felügyelő minisztériumban tárgyaltak.

„Több mint egy éve szorgalmazzuk a korrekció elfogadását, ezalatt volt húzd meg, ereszd meg. Az utóbbi időben, illetve főleg az utóbbi hetekben, miközben a sajtóból újra és újra értesülünk arról, hogy mi minden várható, mi mindenről beszélnek a tárgyalóasztalnál, a mi követeléseink mind valahogy eltűnnek. Nincsenek kellő felhatalmazású tárgyalópartnerek az alkalmakon. Úgy érezzük, nem vesznek bennünket elég komolyan” – mondta az ülést követően Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!