2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Éger: Égető szükség van a jól képzett munkaerőre

2015. április 22., szerda 08:15, frissítve: szerda 09:03

Nem a kórházi ágyak száma határozza meg az egészségügyi ellátás hatékonyságát, hanem hogy mennyi pénzt szán a kormány az ágazatra – mondta Éger István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke kifejtette, amíg nem lép életbe az új finanszírozási rendszer, a kórházak adóssága újra fog termelődni.

– Azért támogatjuk alapvetően és eredendően nagyon komolyan az egészségügyi államtitkárt, mert azzal a nagy evidenciával lépett fel és hozta meg az alapvető érveit a kormány felé, hogy Magyarország gazdasági fejlettsége és az emberek egészségügyi állapota között óriási differencia van az egészségügyi állapot kárára. Ezt fel kell zárkóztatni. Tehát nem szabad megengedni azt, hogy vélt takarékosságból – amit én inkább fukarságnak neveznék – várólisták képzésével fékezzük a betegellátást, az embereket minél hamarabb kell meggyógyítani, mert az a legolcsóbb. Magyarországnak egyre égetőbb szüksége van a jól képzett, egészséges munkaerőre, tehát ez is azt az érdeket képviseli, hogy Magyarországon megfelelő egészségben legyenek az emberek – mondta Éger István.

Tekintse meg a teljes interjút:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!