2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Durva támadások érték a lányt, aki leírta, miért menne külföldre

Hír TV

2018. április 12., csütörtök 21:35, frissítve: csütörtök 21:40

Durva támadások érték és Facebook-fiókját is feltörték annak az egyetemista lánynak, aki a közösségi oldalán írta le, hogy 22 évesen külföldre kell mennie, mert itthon, óvónőként nem lehet megélni. Mészáros Luca Egyenesen című műsorunkban azt mondta: nem volt pártpolitikai háttere az írásának, de a választás eredménye elszomorította, hogy marad a kilátástalanság, emiatt született meg másnap a bejegyzése, amely aztán tömegekhez jutott el.

„Én maradnék, mert szeretem ezt az országot, itt születtem, ezt a nyelvet beszélem, és mivel óvodapedagógus leszek, nekem ezen a nyelven kéne tanítanom a gyermekeket, akkor vagyok igazán hiteles, hogy ha a Tavaszi szelet éneklem, nem valami német dalt, de, ahogy a bejegyzésemben is leírtam, egyszerűen nem látom a jövőt” - jelentette ki Mészáros Luca.

A teljes beszélgetés:

Nem ő az egyetlen

Több mint huszonhétezren osztották meg Mészáros Luca bejegyzését a Facebookon. A jelenleg óvónőnek tanuló huszonkét éves lány a Fidesz–KDNP újabb győzelmét követően jelentette meg a posztot, és közli benne, hogy el fogja hagyni Magyarországot, mivel nem itt látja jövőjét.

Példáját sokan követték. Az egyik felhasználó szerint „amíg nem lesznek rendes munkahelyek Magyarországon, addig tízből kilenc fiatal ki fog vándorolni”.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!