2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Dúró Dóra kilép a Jobbikból, távozott Novák Előd is

Hír TV

2018. június 8., péntek 19:10, frissítve: péntek 21:39

Miután Toroczkai Lászlót kizárták, Dúró Dóra önként távozik a Jobbikból - jelentette be a képviselő az InfoRádióban.

Dúró lépése nem meglepő, ugyanis korábban jelezte, hogy támogatja Toroczkai László platformáját, ezt követően a párt kizárta a parlamenti frakcióból. A parlamenti mandátumával minden képviselő maga rendelkezik, senki nem hívható vissza hivatalosan, de a jobbikosok korábban egymás között esküt tettek, hogy ha a közösség többsége úgy dönt, visszaadják önként a mandátumukat.

Dúró korábban azt mondta, hogy a parlamenti mandátumának sorsát a Toroczkai László által június 23-án megalakítandó platformon támogatottsága alapján fogja eldönteni.

Távozott a pártból férje, Novák Előd is, a politikus ezt a Facebookon jelentette be.

Mások is követik

Véget ér egy korszak, lezárul egy hosszú időszak: sok bajtársammal együtt kilépek a Jobbikból, mert nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma - fogalmazott Dúró Dóra a képviselő a Facebookon, jelezve, hogy a párt alapító nyilatkozatához hűen úgy érezzük, erkölcsileg most már a kilépés a helyes döntés.

A politikus szerint hiába tett meg minden tőle telhetőt a békéért és az egyben maradásért, nem sikerült, mert sok vezetőnknek sajnos a belső tisztogatás volt a fontosabb.

Keserűségemet csupán az oldja, hogy emelt fővel, tiszta lelkiismerettel és egy erős közösséggel együtt tekinthetek a jövőbe, ami bizakodással tölt el. Június 23-án Ásotthalmon zászlót bontunk Pongrátz Andrással. Csak a nemzet! - zárul az üzenet.

Szintén a közösségi oldalon jelentette be távozását Szőcs Norbert , a párt Baranya megyei elnöke, aki a mai vállalhatatlan etikai döntésetekre, és a Dúró Dóra elleni "aljas támadásra" hivatkozva lemond a Baranya megyei elnökségről és a bólyi szervezet vezetéséről is, jelezve, hogy az utóbbi feloszlatja magát. Szégyen, hogy csak azért, mert valakinek a tiétektől eltérő véleménye van, ki kell zárni! - írta.

A Facebookon jelentette be kilépését Fazekas Gabriella is, aki 2010-ben a párt terézvárosi polgármester-jelöltje volt. A tisztújítás előtti sokszor erőszakos agitáció, - főleg azok irányába, akik nem rejtették véka alá a véleményüket - Torockai László előre levezényelt eltávolítása, Dúró Dóra elleni, az 50-es éveket idéző koncepciós eljárás, mellyel kizárták a frakcióból és mandátuma visszaadására szólították fel, a pohár túlcsordult. A számomra nehéz döntést a mai nappal meghoztam, kilépek a Jobbik tagjainak a sorából - fogalmazott.

Dobi Zsolt, a párt Csongrád megyei sajtófőnöke szintén a Facebookon közölte, hogy kilép a Jobbikból. Wass Albertet idézte: "Számomra nem vigasztalás, hogy millióknak fáj ugyanaz, ami nekem. Magamnak fáj, ami bennem fáj." 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!