2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 23:50

Drón akadt az elbontott Mahir-oszlopokra

2016. január 8., péntek 16:23, frissítve: szombat 10:46

Egyelőre nincs mondanivalója a budapesti hirdetőoszlopok bontásáról a főpolgármesternek. Tarlós István azt mondta, gondolatai vannak, de azokat megtartja magának. A Mahir Cityposter hirdetőoszlopait védő cég biztonsági őreinek garázdasági ügyében közben már a BRFK kiemelt ügyek osztálya nyomoz.

Pénteken is folytatódott a Mahir Cityposter hirdetőoszlopainak bontása a fővárosban. A közgyűlés által megbízott cég egy XIX. kerületi telepre viszi az oszlopokat. Az építmények egy drónfelvételek tanúsága szerint láthatóan havasak, az időjárás okozta károktól semmi sem védi őket, pedig darabjuk 800 ezer és 1 millió forint közötti összegbe kerül.

– Akik az oszlopokat bontják, azok miért nem várták meg a január 11-i határidőt?
– Kérdezze meg tőlük.

Tarlós István később is Hír TV kérdéseit is elhárította.

– Mi az oka, hogy nem foglalt állást az elmúlt napok történései után, legalább az indokát mondja el.
– Az az én magánügyem.
– Akkor kinek kell föltenni ezeket a kérdéseket, neveket mond-e, hogy kihez forduljunk ezekkel?
– Szerkesztő úr, ne haragudjon, visszautalva megpróbálom más úton megközelíteni a kérdését. Nem kívánok véleményt formálni vagy útbaigazítást adni január 11-e előtt ebben az ügyben.

Nemhiába említi a főpolgármester ezt a dátumot. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég ugyanis bíróságon támadta meg a főváros tavalyi szerződésbontását. A tárgyalás pedig január 11-én kezdődik. Közben kiderült, a bíróság a Mahir egy újabb ideiglenes intézkedés iránti kérelmét utasította el, a hirdetőcég azt szerette volna elérni, hogy a bírósági eljárás végéig ne távolíthassák el az oszlopokat.

„Az ideiglenes kérelmet annyiszor terjesztjük elő, ahányszor csak lehet. Mi akkor kértük még, amikor még nem kezdődtek el a bontások, és nem tudtuk dokumentálni a károkat és ezeknek a nagyságrendjét. Most azonban ezt már összeállítottuk” – közölte Magyar György ügyvéd.

A kiemelt ügyek osztályát állították az oszlopőrzőkre

Közben a hirdetőoszlopok őrzésével megbízott cég biztonsági őreinek ügye is folytatódik – ellenük a BRFK kiemelt ügyek osztályán folyik az eljárás. Ügyvédjük szerint nemcsak ez szokatlan, Böröczky Kornélia azt is érthetetlennek tartja, hogy a rendőrségi közlemény azt állítja: a hirdetőoszlopokat védő biztonsági őr bántalmazta a bontást végző fővárosi cég egyik munkatársát.

– Egyáltalán nem megszokott, hogy egy garázdaság vétség miatt a BRFK kiemelt ügyek főosztálya nyomoz, ez számomra teljes mértékben érthetetlen. A jogszabály is előírja, hogy normál esetben ez kerületi kapitánysági hatáskörbe tartozik. Bántalmazásról a gyanúsítás közlésekor egyáltalán nem esett szó. Az egyik biztonsági őrt az oszlopot kiemelő cég egyik alkalmazottja elsodorta az autójával, aki viszont ennek következtében sérülést szenvedett, viszont semmifajta tettlegesség, semmifajta bántalmazás nem történt – mondta a Hír TV-nek Böröczky Kornélia ügyvéd.

Az őrző-védőket szerda este vitték be a rendőrségre, miután az egyik hirdetőoszlopnál szóváltás alakult ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!