2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Drog, szex, halálbüntetéskvíz: újabb dolgok derültek ki Kész Zoltánról

2015. február 15., vasárnap 12:42, frissítve: hétfő 07:22

Papírja van Kész Zoltánnak arról, hogy megvezette a választókat. A baloldal közös jelöltje neoliberális eszméket vall. Kész Zoltán egy előadásában kifejtette, hogy privatizálná az egészségügyet és az oktatást. Az angoltanár végzettségű jelölt egy olyan angoltankönyv szerzője, amelyben a drog és a szex a téma, valamint halálbüntetéskvíz is szerepel a kötetben. A veszprémi időközi választáson 12-en indulnak a mandátumért, a voksolást jövő vasárnap tartják.

A veszprémi körzetben azért kell időközi választást tartani, mert a fideszes Navracsics Tibor uniós biztos lett, így meg kellett válnia mandátumától. Helyére 12-en pályáznak. És pályázott volna még egy hajléktalan férfi, akivel mindennap a képviselői irodaház előtt találkozhatunk, ahol a Fedél nélkült árulja. „Szerettem volna segíteni az ellenzéket, illetve a kormánypártot lejáratni. (…) Engem nagy ívben kerül minden párt, mert én demokrata vagyok, ez az egy hibám van, azt hiszem” – mondta a Célpontnak a Sütő Kálmáni.

Összejött viszont az Összefogás Párt indulása. Szepessy Zsolt, Monok volt polgármestere itt is megméreti magát. „Én nagyon jó vagyok abban, hogy jó a problémamegoldó képességem, fel tudok ismerni társadalmi problémákat, és azokat el tudom vinni egészen a megoldásig” – nyilatkozta korábban Szepessy.

Az interjú után jött a hír, hogy százmilliós csalás miatt nyomoznak az Összefogás Párt vezetője ellen. A gyanú szerint Szepessy Zsolt ukrán állampolgároknak ígért magyar állampolgárságot pénzért cserébe. Szepessy a Célpontnak ezt cáfolta. Elmondta, őt nem gyanúsították meg, áll minden vizsgálat elé, és mentelmi jogáról is lemondott.

Nyilatkozni nem akar

Kész Zoltán, a baloldal közös, ám független jelöltje azt ígéri, ha bejut, mindennap a Fidesz orra alá dörgöli majd, hogy oda a kétharmad. A jelölt neoliberális nézeteket vall, privatizálná az oktatást, az egészségügyet, de nyilatkozni nem akar. A helyi MSZP kiáll mellette mindazok ellenére, hogy egy frakcióba sem akar beülni támogatott jelöltjük.

„Ismertük Kész Zoltánt korábban is, mi több az önkormányzati választáson lehetséges jelöltként szóba került. A veszprémi szervezet hozta meg a döntést, hogy Kész Zoltánt fogja támogatni, és azt gondolom, hogy helyes, bölcs döntést hoztunk. Mert a jelenlegi körülmények között, amikor a kormány elutasítottsága szinte a legmagasabb a megválasztása óta, szükség van arra, hogy ne csak a minket támogatók szavazatát bírja a jelölt, hanem meg tudjon szólítani még rajtunk kívüli támogatókat is” – közölte Harmann Ferenc, a veszprémi MSZP elnöke.

Abortusz, drog, halálbüntetéskvíz

A jelöltet irodájában is kereste a Célpont, de nem volt ott. Kész később telefonon megüzentette, csak élő adásban hajlandó nyilatkozni. Be is hívtuk, de akkor már arra hivatkozott, hogy csak a fideszes jelölttel együtt hajlandó bejönni a stúdióba. Közben pedagógiai munkásságáról is kiderült néhány dolog. Az általa írt, 17 éveseknek szóló angol nyelvkönyvben olyan témákat emelt be a példamondatokba, mint az abortusz, a drog és a szex különböző pózai, de van halálbüntetéskvíz is. Egyébként első felesége egyik gimnáziumi tanítványa volt.

És az is kiderült, hogy Kész Zoltán megtévesztette a választókat. A Nemzeti Választási Bizottság határozata szerint a veszprémi időközi választás baloldali pártok által támogatott jelöltje valótlanul állította, hogy a Fidesznek 11 jelöltje lesz a voksoláson, csak különböző mezben. A testület a kijelentést nem politikai véleménynyilvánításnak, hanem valótlan tényállításnak minősítette. Veszprémben február 22-én voksolnak.

Tekintse meg a Célpont teljes adását:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!