2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Döntöttek, több százezer hektár állami földet értékesítenek

2015. augusztus 27., csütörtök 15:12, frissítve: péntek 11:26

Több százezer hektár állami földet privatizál a kormány a Magosz kérésére. Vevő csak helyben lakó gazda lehet, aki kedvezményes hitelt igényelhet a terület megszerzéséhez.

300-380 ezer hektár földet ad magántulajdonba az állam, amelyhez a Magyar Fejlesztési Bank kedvezményes hitelt nyújt a gazdáknak. Az értékesítésről csütörtökön tárgyalt a kormány. A kabinet az agrárminisztert hatalmazta fel a földek értékesítésének előkészítésével. Erdő és természetvédelmi terület nem adható el, szántó, legelő és gyümölcsös igen. Kizárólag olyan magyar állampolgár vehet majd földet, aki életvitelszerűen földműves, és helyben lakik.

„A föld, a magyar állami tulajdonban lévő termőföld értékesítése a kormány döntése alapján csak olyan földművesek számára kínál lehetőséget, akik magyar állampolgárok, és helyben lakó földművesek. Mind a három fogalomnak jelentősége van, hiszen ez kizárja a külföldiek részére történő értékesítést, kizárja a spekulánsok számára történő értékesítést – a földműves fogalmát az új törvények részletesen szabályozzák –, és kizárja azokat is, akik nem helyben laknak” – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János kancelláriaminiszter.

 

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!