2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Döntött a bíróság: előzetesben maradnak Tarsolyék

2015. április 29., szerda 09:50, frissítve: szombat 07:05

Új vezetői vannak a Quaestor Banknak. Közben döntött a bíróság: július 29-ig előzetes letartóztatásban marad a Quaestor-ügy három gyanúsítottja.

A Magyar Nemzet cégbírósági adatokra hivatkozva azt írja: a bank élére a Magyar Fejlesztési Bank korábbi vezérigazgatóját és a Diákhitel Központ volt felügyelőbizottsági tagját jelölték ki. Kinevezésükhöz a Magyar Nemzeti Bank is hozzájárult.

Közben a bíróság három hónappal, július 29-ig hosszabbította meg Tarsoly Csaba és két társának előzetes letartóztatását. A Quaestor engedélyét még március elején függesztették fel, miután kiderült, hogy a cég 150 milliárd forintnyi kötvényt úgy bocsátott ki, hogy mögötte nem volt tényleges fedezet.

– A nyomozási bíró a Fővárosi Főügyészség indítványát megalapozottnak találta, és annak megfelelően mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását további három hónappal, 2015. július 29-éig meghosszabbította. Az indokolás szerint a bűncselekmények megalapozott gyanúja, illetve a kényszerintézkedés feltételei mindhármukkal szemben változatlanul fennállnak, így továbbra is megalapozottan lehet tartani a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyétől – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!